Sportscars

Sportscars: ELMS met 37 auto's naar Paul Ricard; Farfus en Spengler naar Le Mans

PaulRicard ELMS 37

Het nieuwe ELMS-seizoen staat nu echt op het punt van beginnen. Vandaag maakte de organisatie de deelnemerslijst bekend voor de eerste race van 2020 op het Circuit Paul Ricard in Le Castellet. In totaal zijn 37 auto's ingeschreven voor de 4U van Le Castellet.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

De LMP2 is ook dit jaar weer de grootste klasse in de ELMS. Van de 37 deelnemers zijn er 15 in de LMP2 te vinden, drie minder dan er op de oorspronkelijke lijst stonden. Naast het wegvallen van de tweede Inter Europol Ligier en de Ultimate Oreca, zal in Frankrijk ook de door Carlin ingezette Dallara afwezig zijn. Nederlandse inbreng is er in de vorm van Nyck de Vries (G-Drive Racing) en Job van Uitert (United Autosports).

In de LMP3 voegt Graff een extra auto toe, maar door het wegvallen van de tweede Inter Europol Ligier en de 360 Racing Ligier komt het totaal aantal inschrijvingen in de klasse uit op 12. De race op het Circuit Paul Ricard is gelijk ook de eerste race voor de vernieuwde Ligier JS P320 en de Duqueine M30-D08. Na een seizoen waarin hij met Paris Barthez Competition in de ELMS reed en Asian Le Mans Serie LMP2 kampioen werd met G-Drive, keert Leonard Hoogenboom terug naar de LMP3. De Nederlander komt samen met Paolo Brajnik aan de start in een door Eurointernational geprepareerde Ligier.

VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST 4U VAN LE CASTELLET
 
BMW-rijders Farfus en Spengler naar Le Mans
Aston Martin Racing maakte vandaag tevens bekend dat BMW-fabrieksrijder Augusto Farfus na Paul Ricard zal instappen in de Aston Martin met startnummer 98. Farfus rijdt op Spa in plaats van Gunn en zal in de resterende drie races van het WEC naast Dalla Lana en Gunn rijden. Darren Turner, die tot nu toe met Dalla Lana en Gunn reed, zal zich volledig richten op de ontwikkeling van de Aston Martin Valkyrie.

Een andere BMW-fabrieksrijder, Bruno Spengler, zal binnenkort ook zijn debuut maken in een prototype. De Canadees werd vandaag door ByKolles Racing gepresenteerd als rijder voor de WEC race op Spa en de 24 Uur van Le Mans. Spengler zal in ieder geval Tom Dillmann als collega krijgen. De naam van de derde rijder is nog onbekend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet