Sportscars

Sportscars: Racing Team Nederland met Van Uitert op Spa, De Vries terug op Le Mans

190902 WEC RTN 2

Een dag nadat Toyota de komst van Nyck de Vries bekendmaakte, heeft Racing Team Nederland de nieuwe lineup bekend gemaakt voor de FIA World Endurance Championship wedstrijd op het circuit van Spa-Francorchamps. Job van Uitert zal op 15 augustus samen met Frits van Eerd en Giedo van der Garde achter het stuur van de Oreca 07 kruipen.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)

Foto: PR

Van Uitert reed bij de eerste race van het seizoen 2019-2020 op Silverstone al samen met Van Eerd en Van der Garde en veroverde in die wedstrijd de derde plaats in de LMP2 categorie. Het was de bedoeling dat de 21-jarige Dongenaar afgelopen maart ook op Sebring aan de start zou verschijnen, maar die wedstrijd werd als gevolg van het coronavirus afgelast. Het weekeinde voor de WEC race op Spa-Francorchamps komt Van Uitert ook in actie op het Belgische circuit. Hij rijdt dan voor United Autosports in de European Le Mans Series.

De 25-jarige Nyck de Vries een maand later op Le Mans een dubbelrol gaan vervullen. De Vries keert voor de 24 Uur van Le Mans terug bij Racing Team Nederland, maar zal in Frankrijk zoals gisteren bevestigd ook als reserverijder van Toyota fungeren. Een situatie waarmee Frits van Eerd geen enkel probleem heeft. "Door het vanwege het coronavirus verschuiven van de 24 Uur van Le Mans naar september, is Nyck daar straks nu ook reserverijder bij Toyota, maar hij kan de race gewoon voor Racing Team Nederland rijden. Mocht ie onverhoeds moeten invallen voor Toyota, dan zorgen wij uiteraard voor een geschikte vervanger," aldus Van Eerd.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet