Diversen

Div: Opnieuw operatie Alex Zanardi

Alex Zanardi heeft opnieuw een vijf uur durende operatie ondergaan in het ziekenhuis van Santa Maria alle Scotte waar hij sinds zijn ongeval in de Toscaanse stad Pienza verblijft.

Alex 1

Tekst Willem J. Staat
Foto BMW Motorsport


Opnieuw operatie Alex Zanardi
Alex Zanardi onderging vandaag opnieuw een vijf uur durende operatie waarbij digitale driedimensionale computer gebruikt werden. Op maat gemaakt voor Zanardi aldus Prof. Dr.Paulo Gennaro.

Dr. Gannaro: "De complexiteit van de zaak is vrij uniek hoewel dit een type fractuur is waarmee we routinematig omgaan." Na de ingreep werd Zanardi teruggebracht naar de intensive care en opnieuw in een kunstmatige coma gebracht.

In een verklaring stelt het ziekenhuis dat zijn toestel stabiel maar ernstig blijft. Bij de aanrijding van met de vrachtwagen heeft Zanardi ernstig gezichts en schedelletsel opgelopen. De artsen hebben ook gewaarschuwd voor mogelijk hersenletstel.

In 2012 en 2016 won Alex op de Paralympics vier gouden medailles en twee zilveren. In de Marathon van New York vestigde Alex een Ironman record in zijn klasse.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet