NASCAR

NASCAR: Jimmie Johnson test positief Covid-19. Geen Indycar test a.s. woensdag

De NASCAR-organisatie maakte gisteravond bekend dat de 44-jarige Jimmie Johnson positief testte op Covid-19. Johnson kan pas terugkeren als de artsen hun OK hebben gegeven.


2020 Johnson Pocono
Corona maakt voorlopig een dikke streep door het afscheidstournee van Jimmie Johnson.

Tekst Willem J. Staat
Fotos NASCAR

Jimmie Johnson test positief Covid-19. Geen Indycar test a.s. woensdag
Covid-19 heeft voor Jimmie Johnson tijdens zijn afscheidstour flink wat roet in het eten gegooid. De Hendrick Motorsports-coureur testte gistermiddag positief. Johnson beschikte niet over de Corona symptomen maar is wel besmet. Zijn vrouw Chandra testte gisteren positief op allergie symptomen. NASCAR en Hendrick Motorsports hadden geen andere optie dan om Johnson van verdere deelname uit te sluiten. Justin Allgaier zal Johnson's plek dit weekend tijdens de Brickyard 400 innemen.

Jimmie Johnson: "Mijn eerste prioriteit is de gezondheid en veiligheid van mijn geliefden en teamgenoten. In mijn carrière heb ik nog nooit een Cupwedstrijd gemist en ik weet dat het moeilijk is om van de zijlijn toe te kijken terwijl mijn deelname verwacht wordt. Hoewel deze situatie extreem teleurstellend is wil ik terugkomen om wedstrijden te winnen en mijzelf voor de play-offs kwalificeren."

Teameigenaar Rick Hendrick: " Jimmie heeft deze situatie als een kampioen behandeld. Wij zijn erg opgelucht dat hij geen symptomen heeft en dat Chandra het goed doet. We verwachten dat hij redelijk snel terug is. Voor hem is het moeilijk om niet in de auto te zitten en bij zijn team te zijn. Maar het is de juiste situatie voor Jimmie en iedereen die hier bij betrokken is."

Hendrick Motorsports heeft strenge maatregelen genomen met alle procedures om haar teamleden te beschermen. Zij worden dagelijks op COVID-19 gescreend, scheiding van personeel en hun werkroosters en een verhoogde desinfectiegraad op alle terreinen in de werkplaats.

Afgelopen donderdag nam Jimmie nog deel aan een teleconferentie waarin hij zijn enthousiasme over zijn deelname aan de Brickyard 400 en de Indycar test op de Indianapolis Motor Speedway uitsprak. Toen zei Johnson te hopen op een laatste overwinning op de Brickyard. Sinds dat de racerij globaal weer een beetje opgestart wordt is Johnson vermoedelijk de eerste coureur die positief getest werd.

2020 Johnson crewchief
Johnson en zijn crewchief die eveneens direct in quarantaine moest na bekendmaking van het nieuws.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet