VLN

VLN: Debuut BMW M2 CS klasse volgende week op de Nordschleife

Na de succesvolle seizoenstart afgelopen week nog meer goed nieuws. Vanaf het volgende weekend waarin zelfs een double-header op het programma staat komt de M2 CS klasse voor het eerst aan de start.

2020 BMW M2 CS 1

Tekst en Foto Willem J. Staat

Debuut BMW M2 CS klasse volgende week op de Nordschleife
Voor het weekend van 11 en 12 juli a.s. staat er op de Nordschleife een double header op het programma. Zowel zaterdag als zondag wordt geracet, helaas net zoals afgelopen weekend, achter gesloten deuren. Naast de BMW 240i klasse krijgt men er in de NLS/VLN de gloednieuwe BMW M2 CS klasse erbij.

Voor de BMW M2 CS heb je de Nordschleife Permit B nodig. Met deze auto zet BMW M Customer Racing de traditie van standaard Customer Sport voertuigen voort. Evenals zijn voorgangers de BMW 235i en 240i Racing stelt het nieuwste lid van het BMW Customer Produktpaket ambitieuze teams in staat de opstap naar de racesport te vergemakkelijken.

Na de eerste tests in Miramas en Portimao vorig seizoen wordt het nu serieus. Vorige week reed het team van Walkenhorst voor de eerste maal met deze auto en behaalde een tweede plek voor in de SP8T klasse.

2020 BMW M2 CS 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet