Supercar Challenge

Gerrit Vos maakt met zijn KTM X-Bow overstap naar Supercar Challenge

20200627 1RL03049

Succesvol ondernemer Gerrit Vos is wat autosport betreft een laatbloeier. Op zijn 45e haalde hij zijn racelicentie, maar sinds hij het racen ontdekt heeft is hij verkocht. Na deelname aan de SEAT Cupra Cup en trackdays in een Donkervoort reed hij vorig seizoen in een KTM X-Bow in de Super Touring Car Cup (STWC). Dit seizoen maakt Vos de overstap naar de Supercar Challenge, waar hij in zijn fraaie bolide gaat racen in de divisie Supersport 1.

Tekst en foto's: PR

20200627 2RL05193


"Mijn vrouw heeft niets met autosport", zegt Gerrit Vos lachend. "Maar toen ik er eenmaal aan begon wist ik dat ik mijn vrije tijd graag zou vullen met racen. Gelukkig gunt zij mij dat plezier en na diverse omzwervingen in klassen als de SEAT Cupra Cup en de STWC ben ik blij om dit seizoen mijn opwachting te maken in de Supercar Challenge.
20200627 2RL05115

De KTM X-Bow is voor mij een geweldige raceauto. Omdat het een open racer is voel je de wind om je hoofd en dat maakt het net zo bijzonder als motorrijden. In de regen is dat natuurlijk wat minder plezierig, maar doorgaans geniet ik erg van het rijden in mijn X-Bow. De wagen laat zich goed afstellen naar mijn eigen rijstijl en dat vind ik ook erg prettig. Zo is de wagen oorspronkelijk geleverd zonder vleugel, maar die heb ik er opgezet en dat bevalt mij prima. Mijn auto wordt professioneel onderhouden door Helfferich en ik sta dan ook altijd in optimale conditie aan de start van een race. De X-Bow is een erg speelse auto en ik kijk er naar uit om de strijd aan te gaan met mijn concurrenten in de Supercar Challenge."


20200627 1RL03005

De eerste races op Zolder is Vos er helaas nog niet bij, maar de vier andere evenementen zal de KTM X-Bow wel aan de start verschijnen.

20200627 2RL05180
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet