NASCAR

NASCAR Whelen: Andre Casto wint virtueel op Roval Charlotte

De Amerikaan Andre Castro heeft afgelopen dinsdagavond Semi Finale 2 op de Roval van Charlotte op zijn naam geschreven. Voor de DF1 rijder betekende het zijn tweede seizoensoverwinning

2020 Charlotte 1

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR Whelen/iRacing

Andre Castro wint virtueel op Roval Charlotte
Een perfecte avond voor de Amerikaanse DF1-rijder André Castro. Pole, heat- en overall zege op de Roval van Charlotte. Daarmee verdrong Castro Loris Hezemans in de tussenstand van het virtuele kampioenschap naar P2. Castro is in dit virtuele seizoen de eerste rijder die twee overwinningen wist te behalen. SIMracer Smidl ging hem eerder voor. De virtuele finale is over 14 dagen a.s op Circuit Zolder.

In de hoofdwedstrijd leidde Castro van start tot finish en versloeg Tobias Dauenhauer met een voorsprong van meer dan acht seconden. De Hendrik Motorsports-coureur stond onder zware druk van PK Carsport-rijder Alon Day. Achter de Israëliër eindigde Ulyssee Delsaux.
Loris Hezemans, in real life de 2019 EuroNascar kampioen, eindigde in de finale als vijfde en het betekende tevens zijn zesde top 5 resultaat in evenveel wedstrijden.

André Castro: "Dit voelt goed aan. Het verkeer was een uitdaging maar ik wist mijn ritme te behouden. En ik ben erg verheugd om een virtuele beker voor mijn familie naar huis te brengen. Zeker voor al de mensen die mij steunen en niet te vergeten DF1 Racing.Ik hou van Zolder en ik heb een goede kans om de titel te winnen. Duimen maar....."

Maar ook Loris Hezemans ligt met slechts 12 punten achterstand op de loer evenals zijn teammaat Tobians Dauenhauer. De beide Hendriks Motorsport rijders zijn op 14 juli a.s. op het virtuele circuit van Zolder zeker niet de enige titelkandidaten.De finale op het virtuele circuit van Zolder bestaat uit drie heats van tien minuten, een heat waar je nog een laatste kans krijgt en de 30 minuten durende finale.

2020 Charlotte 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet