Formula E

Formule E: Daniel Abt vindt onderdak bij NIO 333 voor laatste zes Formule E-races

200701 Abt
Daniel Abt, na enkele weken alweer terug in de Formule E

Slechts enkele weken nadat hij door Audi aan de dijk gezet werd, heeft de Duitse coureur Daniel Abt een nieuw zitje gevonden voor de afsluiting van het lopende seizoen in het ABB FIA Formule E-kampioenschap. Abt zal tijdens de zes wedstrijden die in de eerste helft van augustus op het voormalige vliegveld Tempelhof in Berlijn verreden worden, de plaats innemen van de Chinees Qinghua Ma bij het NIO 333-team. Daar wordt Abt de teamgenoot van de Brit Oliver Turvey.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Al eerder deze week werd duidelijk dat Ma niet zal kunnen deelnemen aan de resterende Formule E-races. Vermoed wordt, dat hij verhuist naar het Lynk & Co-fabrieksteam in het FIA WTCR, waar hij de plaats zal innemen van Andy Priaulx, die onlangs zijn vertrek uit de mondiale toerwagenracerij aankondigde. Eerder deed Ma al WK-ervaring in de toerwagens op bij het fabrieksteam van Citroën in het WTCC en het team van Romeo Ferraris met de zelf ontwikkelde Alfa Romeo in het WTCR.

Voor Abt betekent het onderdak bij NIO 333 dat hij alsnog in actie kan komen tijdens de Formule E-wedstrijden in Berlijn, waar hij twee jaar geleden voor eigen publiek een veel bejubelde overwinning vierde. Met pole-position, een start-finishzege en de snelste raceronde was Abt daar dominant: hij scoorde de eerste 'hattrick' in de historie van de Formule E.

In een persbericht van NIO 333 gaat Abt verbaal nog een keer door het stof voor zijn actie in de simrace van de Formule E, die hem bij Audi uiteindelijk zijn positie kostte. "Ik ben blij dat ik nu alsnog kan racen. Tenslotte heb ik aan alle tot nog toe verreden races in de Formule E deelgenomen, mooi dat ik die reeks ook nu nog kan voortzetten. Van revanche is geen sprake, want ik koester geen wrok jegens wie dan ook. Ik wil alleen maar het beste bereiken voor het team en het team helpen, het seizoen op een goede manier af te sluiten. Met mijn ervaring kan ik zeker een inbreng voor het team leveren. Ik ga medio juli naar Engeland om de NIO-auto te testen. Of de samenwerking na dit seizoen wordt voortgezet, weet ik nog niet. We zullen wel zien wat de toekomst zal brengen."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet