DRDO

DRDO introduceert in turbulent jubileumjaar een nieuw concept

drdo-gerlach-r2

De Dutch Race Driver Organisation wil haar tienjarig jubileum opluisteren met iets speciaals. Binnen het succesvolle concept van veel rijden in korte tijd en voor een scherp tarief introduceren zij drie mini endurance events. Twee-uurs races op Circuit Zandvoort met twee verplichte pitstops. Voor elk type auto, ingedeeld in divisies conform het inmiddels bekende DRDO-concept. Enige restrictie waaraan iedereen zich uiteraard moet houden is het geluid.

Tekst en foto's: PR

19-koelewijn-10-vd-linden


Veel vraag
Na alle vervelende beperkingen van de afgelopen maanden hunkert elke coureur ernaar om weer achter het stuur plaats te nemen. Toen duidelijk werd dat racen weer mogelijk ging worden kreeg de DRDO dan ook direct veel vragen over wanneer zij weer de baan op zouden mogen.

r1-stayfast

Nieuw concept
De DRDO-organisatie, waarvan door de Covid19-beperkingen Danny van Dongen nog steeds vast zit in Amerika, besloot het tienjarig jubileum van de DRDO te vieren met drie bijzondere evenementen. Met een mini endurance, bestaande uit een vrije training, een kwalificatie en een race van twee uur bieden zij de coureurs nog meer tracktime. Elke race heeft twee verplichte pitstops waarbij de auto twee minuten moet stilstaan. Teams kunnen zelf bepalen hoeveel rijders er op een auto deelnemen. Zo kan het echt een familie- of vriendenrace worden en dat past natuurlijk uitstekend binnen de succesformule van de DRDO.

podium-r1-m3

Powered by Hankook
Hankook is opnieuw de vaste bandenleverancier van de DRDO. De service wordt uitgevoerd door Racetyres onder leiding van Jan Paul en Danny van Dongen.

3S3A7096

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld voor deelname aan alle drie de evenementen bedraagt € 1.750 inclusief BTW, exclusief catering. De mini endurances kunnen echter alleen doorgang vinden wanneer er rond de 30 auto's deelnemen.

r1-505-kolenaar

Voor wie
Wanneer je een racelicentie hebt kun je direct meedoen. Diverse DRDO-teams verhuren raceauto's voor zowel debutanten als ervaren coureurs. Maar ook wanneer je nog geen racelicentie hebt kun je al dit seizoen meedoen. Via de raceopleiding van de Dutch Race Driver Academy word je snel opgeleid voor je racedebuut!

drdo-kissmiss

Kalender DRDO 2020
Dinsdag 25 augustus – Zandvoort
Woensdag 9 september – Zandvoort
Woensdag 28 oktober – Zandvoort, in het donker met verlichting van Collé.

Voor meer informatie over deelname kun je contact opnemen met de Dutch Race Driver Organisation via info@drdo.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet