Formula E

Formule E: Hankook wordt bandenleverancier voor Gen3-auto's

200701 Hankook FE

Wanneer de Gen3-auto's hun intrede doen – aanvankelijk gepland voor het seizoen 2022/2023, maar wellicht ook later, nu ook de Evo-versie van Gen2 een jaar is uitgesteld - wordt het Koreaanse bandenmerk Hankook de officiële leverancier van het ABB FIA Formule E-kampioenschap. Hankook neemt daarmee de plaats in van Michelin, dat de serie vanaf het begin in september 2014 van rubber voorzag. Na het WK Rally, dat naar Pirelli ging, verliest Michelin met de Formule E binnen korte tijd een tweede prominent autosportkampioenschap.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De grote ambitie van Hankook in de internationale autosport is geen geheim: het merk is al jaren de officiële bandenpartner van de DTM, is ook al lange tijd actief in de 24H SERIES en wordt met enige regelmaat zelfs in verband gebracht met de Formule 1. Ook de formulewagensport is voor Hankook niet nieuw: in het kader van de bestaande overeenkomst met de DTM leverde Hankook van 2013 tot en met 2018 ook de banden voor het toenmalige FIA EK Formule 3, dat net als de DTM de ITR als promotor had. Hankook levert tevens de banden voor de W-Serie.

Het binnenhalen van het contract voor het ABB FIA Formule E-kampioenschap is voor Hankook echter een grote stap vooruit in de internationale autosport. Voor Hankook past de betrokkenheid bij de serie perfect bij het streven van het concern naar meer duurzaamheid. Manfred Sandbichler, directeur autosport van Hankook Tire Europe, verklaarde aan AUTOSPORT.NL: "De Formule E zet nieuwe maatstaven in de autosport als de eerste en enige elektrische formulewagenklasse ter wereld die op stratencircuits rijdt. Hankook kreeg onlangs 'Platinum by EcoVadis' toegekend voor zijn streven naar sociale verantwoordelijkheid en is een van slechts drie bandenfabrikanten die zijn opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index World. Onze toekomstige samenwerking met de Formule E past daardoor perfect bij het duurzaamheidsconcept van Hankook en we kijken uit naar spannende races met de Gen3 als banden- en technologiepartner."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet