Sportscars

Sportscars: 24 uur van Le Mans dit jaar met minder publiek

Bvdw Le Mans 2019 Autosport middag avond-12

De kogel is door de kerk. Toeschouwers zijn welkom bij de 24 Uur van Le Mans op 19 en 20 september. Het zullen er alleen wel een behoorlijk aantal minder zijn dan tijdens normale edities van de 24-uursrace. De Automobile Club de l'Ouest maakte vanochtend een einde aan alle twijfel over het wel of niet toegankelijk zijn van de race.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: René de Boer en Bob van der Wolff

Uitzonderlijke omstandigheden vragen om een uitzonderlijke gebeurtenis volgens de ACO. Vanwege alle restricties door het coronavirus heeft de organisator moeten besluiten tot een 'gestroomlijnder' programma en het toelaten van een kleinere groep toeschouwers rond het Circuit de la Sarthe. De ticketverkoop voor de 88e editie van de race is per direct stopgezet en slechts ACO leden en mensen die al een ticket hadden bemachtigd (en afgerekend) krijgen toegang, waarbij de ACO hoopt dat de omstandigheden in de komende maanden verbeteren en de restricties nog voor de race zullen worden opgeheven.

"Tijdens de 24 uur van Le Mans dit jaar zullen solidariteit en verantwoordelijkheid meer zijn dan alleen maar woorden. De principes vormen het fundament van een evenement dat samenhorigheid en broederschap zal vieren. We zullen hulde brengen aan de helden van de crisis en de inzet van de leden van onze club, vrijwilligers, teams, partners, instellingen, media en fans - zonder wie deze wedstrijd niet zou kunnen plaatsvinden en die er al een gedenkwaardige gebeurtenis van hebben gemaakt," liet ACO president Pierre Fillon weten.

"We hebben altijd voorop gelopen met technologische innovatie om de veiligheid en duurzame mobiliteit te verbeteren. Verantwoordelijkheid is een van onze basisprincipes. We zijn er dan ook zeker van dat onze trouwe toeschouwers onze positie zullen begrijpen en onze beslissing zullen steunen. We zullen dit jaar geen enkel aanwezigheidsrecord breken. Maar alle magie van de race zal intact blijven en de ervaring van de toeschouwer - op de baan of op afstand - zal van wereldklasse blijven," aldus Fillon.

Fans die al een ticket hebben aangeschaft krijgen binnenkort een update over de genomen maatregelen ter plaatse. Voor vragen verwijst de ACO toeschouwers naar serviceclients@lemans.org.

IMG 0413 2
Of we dit ook in 2020 gaan zien is nog maar de vraag...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet