IndyCar

Indycar: Jimmie Johnson test Indycar voor Ganassi op Indy

Hot news uit Amerika vanavond. Zevenvoudig NASCAR-kampioen Jimmie Johnson test op 8 juli a.s een Indycar op de roadcourse van de Indianapolis Motor Speedway. Voor het team van Chip Ganassi voelt Johnson dan een Dallara Honda aan de tand.


Power Johnson Newgarden
Jimmie Johnson(midden) in gesprek met Will Power en Josef Newgarden. Binnenkort één van hen?

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Jimmie Johnson test Indycar voor Ganassi op Indy
Oorspronkelijk zou Jimmie Johnson op 6 april j.l. voor Arrow McLaren SP op Barber Motorsports Park in Alabama testen maar de Corona pandemie stak daar een stokje voor. Ook werd er bij Arrow McLaren SP al een zitje op maat gemaakt en Johnson was eveneens samen met Zak Brown op COTA tijdens de voorjaarstest aanwezig.

Johnson komt a.s. weekend in de Brickyard 400 uit en hoopt deze wedstrijd voor de vijfde maal op zijn naam te schrijven.Onder het huidige Indycar-reglement mag Chip Ganassi vanwege rijders evaluaties voor komend seizoen overigens gewoon laten testen. Johnson heeft altijd te kennen gegeven in enkele roadcourse wedstrijden geïnteresseerd te zijn. Na Johnson's bekendmaking ontplofte twitter zowat. Vele racende collega's wensten Johnson nu al succes voor volgende week woensdag

2020 Johnson Dixon
Op COTA al een deal met Scott Dixon van Ganassi gedaan? Wie zal het zeggen?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet