GT

GT: ADAC GT Masters met 33 inschrijvingen en acht merken

Maar liefst 20 teams met 33 auto's hebben zich voor de ADAC GT Masters 2020 ingeschreven. Het seizoen 2020 omvat zeven wedstrijden waarbij in totaal 14 races op het programma staan. Gedurende het weekend van 31 juli/2 augustus wordt er voor de eerste maal op de Lausitzring gereden. Naast Audi, BMW, Chevrolet, Ferrari, Lamborghini, Mercedes AMG en Porsche keert Bentley als achtste merk in de serie terug.


2020 Start
Nog enkele weken wachten en dan gaat het ADAC GT Masters seizoen zoals gepland van start.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

ADAC GT Masters met 33 inschrijvingen en acht merken
ADAC Sportpresident Herrmann Tomczyck is meer dan tevreden over de hoge opkomst ondanks de Corona-crisis " De ADAC GT Masters onderstreept met een indrukwekkend startveld eenmaal meer zijn rol als één van de sterkste Europese GT Raceseries. Het spreekt voor de serie en haar deelnemers dat wij ondanks de gebeurtenissen van de afgelopen maanden met veld van het hoogste niveau van start kunnen gaan. Aan het begin van de crisis hebben wij ons achter de deelnemers opgesteld en met een duidelijk statement voor zeven wedstrijden in de onrustige planningstijd gezorgd. Het veld maakt ook niet alleen qua grootte, een veelvoud aan merken maar ook met de sterkte van de teams en rijders indruk. Dit jaar zitten meer als 25 professionals of fabrieksrijders in auto's van acht fabrikanten. Bovendien hebben we hoopvolle opkomende talenten en getalenteerde privé-rijders in het startveld."

2020 Rutonik Audi R8 LMS Het team van Rutronik wil de titel weer verdedigen.

Het veld wordt aangevoerd door het team van Rutronik Racing, vorig jaar winnaar van de teamtitel, dat opnieuw met twee Audi R8 LMS aan de start verschijnt. En weer is de Audi R8 LMS het meest geliefde model, want naast Rutronik komen ook Aust Motorsport, EFP Car Collection by TECE, BWT Mücke Motorsport, Montaplast by Land Motorsport en WRT met twee R8's aan de start. De teams van T3 Motorsport en ISR komen elk met één auto aan de start.

2020 Toksport WRT
Tokmotorsport WRT is ook weer van de partij.

Van Mercedes verschijnen er zes exemplaren met de vorig jaar geïntroduceerde update kit aan de start. HTP Winward zet twee auto's in evenals Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing terwijl TOKsport WRT en Schütz motorsport ieder één exemplaar inzetten. De Teams van KÜS Team Bernhard75, Herberth Motorsport en SSR Performance komen met Porsche aan de start. T3 Motorsport maakte afgelopen zondag haar deelname met de Bentley Continental GT3 bekend. Dit jaar maar liefst drie BMW M6 modellen aan de start. MRS Racing zet één auto in en Schubert twee Turbo V8 modellen. Evenals in de voorgaande jaren is het Oostenrijkse Grasser Team met drie Lamborghini Huracan GT3's vertegenwoordigd.

2020 Lamborghini
Grasser GRT is met drie auto's sterk vertegenwoordigd zoals altijd overigens.

Door BMW worden de fabrieksrijders Jens Klingmann en Nick Yelloly bij MRS Motorsport en Schubert Motorsport gedetacheerd. Bij Lamborghini zien we de fabrieksrijders Alberto Costa en Frank Pereira aan de start. Via Porsche komt de Zwitserse Simona de Silvestro bij KÜS Team Bernhard 75 aan de start terwijl fabrieksrijder Sven Müller bij Precote Herberth Motorsport werd ondergebracht. Maxmilian Götz, Rafaelle Marciello zijn door Mercedes bij HTP Winward ondergebracht. Maro Engel en Luca Stolz komen met steun van Mercedes voor het team van Tokmotorsport WRT uit. Ook de Corvette en de Ferrari zijn uiteraard weer van de partij.

2020 Corvette
En ook de Callaway Corvette ontbreekt evenmin dit jaar.

Maar liefst zeven Audi Sport rijders kunnen dit jaar voor de eindoverwinning strijden waaronder de regerende kampioenen Kelvin van der Linde en Patric Niederhauser, de ex-kampioenen Christopher Mies en Christopher Haas bij Montaplast by Land Motorsport, Markus Winkelhock en Pierre Kaffer bij EFP Car Collection by TECE), Frank Stippler(Team ISR). Met Daniel Keilwitz(Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing) en Robert Renauer(Precote Herberth Motorsport zijn verder nog twee voormalige kampioenen vertegenwoordigd.

2020 Ferrari
Evenmin als de Ferrari F488 van HB Racing.

Bij alle wedstrijden van de ADAC GT Masters start de TCR Germany, de Formule 4 en GT4 Germany zijn zesmaal aan de start terwijl de Duitse Porsche Carrera Cup vanaf de Sachsenring zelfs viermaal aan de start verschijnt.

Inschrijvingslijst 2020
3 Aust Motorsport Audi R8 LMS GT3
4 Aust Motorsport Audi R8 LMS GT3
7 HB Racing Ferrari 488 GT3 Evo
8 Rutronik-Racing Audi R8 LMS GT3
9 Schubert Motorsport BMW M6 GT3
10 Schubert Motorsport BMW M6 GT3
11 EFP Car Collection by TECE Audi R8 LMS GT3
12 EFP Car Collection by TECE Audi R8 LMS GT3
14 MRS GT-Racing BMW M6 GT3
17 KÜS Team75 Bernhard Porsche 911 GT3 R
18 KÜS Team75 Bernhard Porsche 911 GT3 R
19 GRT Grasser-Racing-Team Lamborghini Huracán GT3 Evo
20 Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes-AMG GT3 Evo
21 Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes-AMG GT3 Evo
22 Toksport WRT Mercedes-AMG GT3 Evo
25 BWT Mücke Motorsport Audi R8 LMS GT3
26 BWT Mücke Motorsport Audi R8 LMS GT3
28 Montaplast by Land-Motorsport Audi R8 LMS GT3
29 Montaplast by Land-Motorsport Audi R8 LMS GT3
30 Team WRT Audi R8 LMS GT3
31 Rutronik-Racing Audi R8 LMS GT3
32 Team WRT Audi R8 LMS GT3
33 Team ISR Audi R8 LMS GT3
36 Schütz Motorsport Mercedes-AMG GT3
47 HTP-Winward Motorsport Mercedes-AMG GT3 Evo
48 HTP-Winward Motorsport Mercedes-AMG GT3 Evo
63 GRT Grasser-Racing-Team Lamborghini Huracán GT3 Evo
71 T3 Motorsport Audi R8 LMS GT3
72 T3 Motorsport Bentley Continental GT3
77 Callaway Competition Corvette C7 GT3-R
82 GRT Grasser-Racing-Team Lamborghini Huracán GT3 Evo
92 SSR Performance Porsche 911 GT3 R
99 Precote Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R

2020 Vol ADAC GT Masters Veld
En evenals in 2019 een sterk vol veld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet