NASCAR

NASCAR: Indrukwekkende openingsceremonie Talladega 500. Rijders als één man achter Bubba Wallace

Indrukwekkender kon het niet. Bubba Wallace in de cockpit terwijl zijn beste racevriend Ryan Blaney en Kyle Busch de auto naar het voorste gedeelte van de pitlane duwden. Als één man stond de NASCAR-gemeenschap achter de door racisme getroffen coureur. Foto's die we de lezers van autosport.nl niet willen onthouden.


2020 Bubba Wallace 1
Foto's van een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de autosport. Wij onthouden ons van commentaar. De beelden spreken voor zichzelf.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Indrukwekkende openingsceremonie Talladega 500. Rijders als één man achter Bubba Wallace
Vanwege regeen werd de GEIC0 500 enige tijd stilgelegd. Regen in de 56e ronde betekende dat er met Code Rood onderbroken moest worden. Op dat moment had Tyler Reddick net de leiding van Denny Hamlin overgenomen. Mogelijk had Hamlin toch vanwege wat lichte vochtigheid de muur geraakt.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende openingsceremonie. Nadat Wallace uit zijn uitstapte legde zijn legendarische teambaas Richard Petty ofwel "The King' de hand op zijn schouder. Overigens was "The King" voor het eerst sinds 10 jaar weer zelf op Talladega aanwezig. Achter Petty en Wallace stonden vrijwel alle rijders en teamleden van de concurrerende teams terwijl Brad Keselowski de Amerikaanse vlag vasthield.

Jimmie Johnson: "Dit nieuws heeft ons allemaal geschokt en wij willen weten wie en waarom. Wij staan achter onze vriend" De gouverneur van de Staat Alabama, Jeff Gordon en Tony Stewart hebben hun afschuw uitgesproken over dit incident.

Steve Phelps van NASCAR was de eerste die Wallace gisteren over dit incident moest informeren. Onder de huidige Corona maatregelen heeft slechts een beperkt aantal mensen toegang tot de NASCAR Garages waaronder de crewleden van de 40 teams, security en ook wat schoonmaakpersoneel. Een lijst van al deze personen is inmiddels aan de autoriteiten ofwel de FBI overhandigd. Phelps weigerde op de vraag in te gaan of de securitycamera's iets vastgelegd hadden.

2020 Bubba Wallace We Stand


2020 Blaney


2020 Richard Petty 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet