GT

GT: De 24 Uur van Spa duurt dit jaar...25 uur

Spa242020

SRO Motorsports Group heeft het uitstellen van de 24 Uur van Spa door de coronarestricties aangegrepen om er een speciaal evenement van te maken. De wedstrijd zal - in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden - 25 uur gaan duren!

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: SRO Motorsports Group

Oorspronkelijk stond de wedstrijd op het circuit van Spa-Francorchamps eind juli op het programma, maar de coronacrisis zorgde voor uitstel naar het weekeinde van 24 en 25 oktober. Dat weekeinde gaat ook de wintertijd weer in, waardoor om drie uur 's nachts de klok een uur terug wordt gezet. SRO Motorsports Group liet vandaag weten dat de race op 24 oktober om 15.30 van start zal gaan en 25 uur later, op 25 oktober om 15.30, zal worden afgevlagd. Met die 25 uur wordt een 'once-in-a-lifetime' editie van de 24-uursrace gevierd.

De verschuiving van het evenement naar de herfst lijkt niet ten koste te gaan van de kwaliteit. In het voorprogramma van de 24 Uur van Spa komen de GT4 European Series, de Lamborghini Super Trofeo en Formule Renault Eurocup in actie. Ook de toerwagens uit het TCR Europe kampioenschap zijn in België van de partij. Een domper op de feestvreugde is de bekendmaking van KÜS Team75 Bernhard dat bekend maakte af te zien van deelname. Het Duitse team kiest ervoor zich volledige te focussen op de ADAC GT Masters. Het Duitse kampioenschap komt het weekeinde voor de 24 Uur van Spa in actie op de Red Bull Ring, terwijl het weekeinde na Spa Zandvoort alweer op het programma staat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet