GT

GT: Niels Langeveld met T3 Motorsport Audi R8 LMS in ADAC GT Masters. Team zet ook Bentley in

Vanmiddag werd in het programma PS Talkshow PS on Air bekend gemaakt dat Niels Langeveld komend seizoen voor het team van T3 Motorsport uitkomt, samen met de 20 Jarige Maxmilian Paul uit Dresden.

2020 Audi Niels
De Audi R8 LMS waarmee Niels Langeveld komend seizoen in actie komt.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Niels Langeveld met T3 Motorsport Audi R8 LMS in ADAC GT Masters.
Verrassende aankondigingen tijdens het de PS Talkshow on Air over het komende ADAC GT Masters seizoen. Niels Langeveld stapt over naar de GT's en komt met het team van T3 Motorsport uit het Duitse Radebeul in de ADAC GT Masters uit. De Nederlander vormt samen met de 20-jarige Maxmilian Paul een combinatie.

Als enige team zet men dit jaar twee verschillende merken in. Naast de vertrouwde Audi R8 LMS keert het merk Bentley na enkele jaren afwezigheid weer terug in de ADAC GT Masters. Het merk was in de jaren 2015/2016 met de teams van HTP en Abt Motorsport actief in de ADAC GT Masters en behaalde toen met Jeroen Bleekemolen een overwinning op Oschersleben. Ook behaalde het merk vier poles. Het model van de huidige generatie won in 2018 op Bathurst.

Teamchef Jens Feucht: "Met de bekendmaking van het Bentley programma zijn wij erin geslaagd om voor een verrassing te zorgen. Wij zijn er erg trots op dat wij Bentley als nieuwe partner voor ons konden winnen en als enige team de Bentley Continental GT3 te kunnen inzetten. De auto is werkelijk spectaculair. Omdat wij het eerste jaar als leerjaar zien ben ik ervan overtuigd dat we voor veel opzien zullen baren."

ADAC Motorsportchef Thomas Voss: "Welcome back Bentley. Juist in deze moeilijke tijden is een zo gerenommeerd merk als Bentley een statement voor de ADAC GT Masters. Het is een merk met autosporttraditie en een verrijking voor elk kampioenschap. Met auto's van acht fabrikanten biedt de ADAC GT Masters dit jaar een veelvoud aan merken dat zijn gelijke niet kent. Dit onderstreept de leidende internationale erkenning van het kampioenschap. "De uit de ADAC GT4 Germany afkomstige Oostenrijker Constanin Schöll is de eerste rijder. Het team voert naast Schöll met diverse rijders nog onderhandelingen.

2020 Bentley
Bentley is weer terug in de ADAC GT Masters.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet