Diversen

Div: Alex Zanardi betrokken bij zeer zwaar verkeersongeval

Alex Zanardi is vanmiddag betrokken geraakt bij een zeer zwaar verkeersongeval tijdens één van de etappes van de estafette Obiettevo Tricolore. Daarbij maken de deelnemers gebruik van handfietsen of Olympische rolstoelen. Het ongeval gebeurde op de snelweg 146 in Pienza. De Italiaan is na het ongeval per traumahelicopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Update: 
De teamcoach van het Italiaanse handbike team bevestigde dat Alex zijn voertuig mogelijk door een technisch defect niet meer onder controle had en met ruim 50 km uitrolde,terwijl er uit tegenovergestelde richting een truck kwam waarvan de snelheid ongeveer 30 km/u bedroeg."

Update 2:
Het Santa Maria alle Scotte ziekenhuis in Siena liet vanavond laat in een officiële verklaring weten dat Zanardi met zeer zware verwondingen aan zijn hoofd is opgenomen en inmiddels is geopereerd. Een neurochirurgische en maxillofaciale interventie begon kort na zeven uur vanavond en duurde bijna drie uur. Na afloop werd Zanardi overgeplaatst naar de intensive care unit van het ziekenhuis. De behandelende artsen spreken over een 'gereserveerde prognose' en een gezondheidstoestand die 'zeer ernstig' is.

2020 Alex
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet