Diversen

Div: Alex Zanardi weer terug in de cockpit voor slotronde Italiaans GT Kampioenschap

Alex Zanardi keert gedurende het weekend van 6-8 november a.s. weer terug achter het stuur tijdens de finale van het Italiaanse GT kampioenschap. De legendarische coureur zal dan een speciaal aangepast BMW M6 GT3 met Stefano Comandini en BMW Junior Marius Zug delen.

2020 BMW Zanadi 1

Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW Motorsport

Alex Zanardi weer terug in de cockpit voor slotronde Italiaans GT Kampioenschap
Voor de derde maal in zijn carrière keert Alex Zanardi terug naar het BMW Team Italia van Roberto Ravaglia. Voor de Italiaan was 2016 een onvergetelijk jaar toen hij op Mugello zijn debuut maakte en de zondag wedstrijd op zijn naam wist te schrijven.

Alex Zanardi: "Ik kijk nu al uit naar mijn terugkeer met de BMW M6 GT3. Het is altijd prettig om met BMW Team Italia de baan op te gaan. Het team van mijn oude maat Roberto Ravaglia is als een familie voor mij. Ook kijk ik er weer naar uit om met mijn beste vrienden van BMW Motorsport te mogen samenwerken. En zeker naar Monza. Dit is een klassieke baan en zodra je de hekken van het Koninklijke Park passeert ruik je de opmerkelijke historie.

Dit jaar betekent Monza veel meer dan een wedstrijd omdat het plaatsvindt in de regio die in Italië het zwaarst door de pandemie getroffen is. Racen in Monza belichaamt de wens om een herstart te maken na de moeilijke tijd die we doorstaan hebben."

2020 Alex 1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet