Retro

Retro: HARC nieuws juni - Breaking News - we gaan naar Assen en ander HARC nieuws

Assen


De HARC gaat een samenwerking aan met 402Events voor een Vrij Rijden dag op het TT Circuit als onderdeel van het evenement Automaxx Meet the Track. De datum is 4 juli 2020 en we zijn er blij mee, want het is weer een tijdje geleden dat we vrij konden rijden op Assen. Deze samenwerking is niet nieuw natuurlijk maar vrij rijden is wel plezierig in deze tijd zonder races. Voor je het weet is het zover dus is het belangrijk om snel in te schrijven! Maak daarvoor gebruik van ons vernieuwde online inschrijving, zodat u ook meteen volledig digitaal in ons systeem staat. Dit is ook belangrijk vanwege de Covid 19 protocollen.


Klik voor de link


De prijzen zijn als volgt:
Inschrijving groep 1: € 90,-- HARC leden € 120,-- niet leden (2 x 20 minuten sessies)
Inschrijving groep 2: € 190,-- HARC leden € 275,-- niet leden (4 x 40 minuten sessies)
Inschrijving groep 3: € 190,-- HARC leden € 275,-- niet leden (4 x 40 minuten sessies)
Inschrijving groep 4: € 135,-- HARC leden € 180,-- niet leden (zaterdag, 3 x 25 minuten sessies).
Let op deze groep 4 heeft op zondag ook nog extra (2x25 minuten sessies),
tegen lage extra kosten van € 90-- HARC leden en € 125,-- niet leden.


MEER INFO

kortingKortingen bij Bleekemolen's Race Experience, Boels Verhuur en Miller's Oils

Onze Vrienden van de HARC bieden deze dagen veel voordeel aan HARC-leden:

1. Last Minute €50 korting op je Race Experience. Op 1 en 2 juli zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar in de Bleekemolen Race Experience. Alleen snelle beslissers profiteren deze dagen van €50 korting. Bij boeking wordt je korting meteen verrekend. Rijders klaar? Boeken maar!

2. Speciaal voor alle leden van de HARC, biedt Boels Party & Events u een korting aan van 15% op het gehele verhuur assortiment.
Ga naar www.boelsparty.com

3. U krijgt 20% korting als u online bestelt in de webshop via:

www.millersoils.nl

en bij het afrekenen de kortingscode harcoils gebruikt.

 
VR

Twee geslaagde Vrij Rijden Dagen


Wat was het weer genieten op Zandvoort! Met een uitgekiend draaiboek en de online inschrijving van de QControl software konden vrijwilligers en deelnemers op veilige wijze deelnemen aan onze Vrij Rijden dagen. Op de website kun je een impressie lezen van Jeroen Eijsten, de foto's van Rudolf Dieben staan in het foto-album en er is nog meer te zien op onze Facebook pagina (meteen even liken...). De volgende Vrij Rijden dag is op 4 juli op Assen, op Zandvoort mogen we weer op 18 september.


race

Historisch racen in 2020

We naderen de helft van het jaar en het ziet er naar uit dat er in de tweede helft van 2020 wel degelijk in historisch wedstrijdverband gereden gaat worden. De vraag of en zo ja in hoeverre dit met publiek gaat gebeuren is daarbij een belangrijk aandachtspunt, want iedereen rijdt graag voor volle tribunes. maar de eerste focus ligt op het plaatsvinden van de wedstrijden. De Historic Grand Prix op 4 t/m 6 september gaat door. Op 22 november is er ofwel de HARC Historic 250, of een evenement voor alle historische klassen (HTGT, NK GTTC en NK HARC 82-90). Het NK GTTC heeft laten weten dat er geracet kan worden op 8/9 augustus (Zolder), met de dag ervoor voor de veelrijders een 3-uursrace op de 'Ring (7 augustus), dan de al genoemde Historic GP, Dijon (2-4 oktober) en tenslotte de Finaleraces op Assen (30 okt – 1 nov). Het Nolte Küchen HTGT rijdt op Assen (26-27 september) en Le Mans Bugatti (17 -18 oktober 2020).
 
MwM


Vriend van de HARC: Machines with a Mission


Ook deze maand stellen we weer enkele Vrienden van de HARC aan u voor. De eerste is Machines with a Mission van ervaren racer Mike van Thiel: "Vanuit passie houd ik me sinds 2017 dagelijks bezig met auto's die mensen raken, gebouwd met een missie: sportief gebruik in races of rally's. Ik verkoop ze in consignatie en voer zoekopdrachten uit, inclusief aankoopkeuring ter plaatse en transport. Daarbij benut ik mijn wereldwijde netwerk, dat ik in dertig jaar tijd heb opgebouwd. Zo kom ik ook off-market veel interessants tegen. Naast old- en youngtimers ligt de focus op competitie-GT's uit de periode 1995 tot 2015, nu al ingezet in historische racerij. Al sinds ik in 1987 begon met historisch racen in een Mini Cooper S ben ik HARC-lid. Tegenwoordig kies ik een paar paar aansprekende evenementen per jaar uit en rijd dan met onder andere een Chevrolet Corvette C3 en een Morgan Plus 4. Bij de Vrienden van de HARC zie ik volop kansen om te netwerken en een doelgroep te bereiken van mensen die echt een missie hebben met snelle machines uit het verleden." Kijk voor meer informatie op:

machineswithamission.com

DW16


Vriend van de HARC: TSL All Star

All Star Trade van Gosse Beitsma is een bekende sponsor in de historische autosport: "Vanuit Amerika importeren wij hoogwaardige smeermiddelen voor de mobiliteitsbranche en sectoren als transport, grondverzet en landbouw. Met het merk TSL bieden we een additief dat de wrijving van metalen delen met zestig tot zeventig procent verlaagt en de warmteontwikkeling reduceert. Dat verlengt de levensduur aanzienlijk. Via dealers leveren we met name in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Zelfs de Formule 1-wereld gebruikt TSL bij het bouwen van motoren. Met een aantal mensen willen we een clubje oprichten rondom de Stayfast DW16, een fantastische racewagen van Nederlandse makelij, waarvan ik zelf drie exemplaren bezit. Ik rijd niet in een historische klasse, maar heb me al vele jaren geleden verbonden aan de HARC, een heel plezierige vereniging die de autosport oprecht een warm hart toedraagt."

Meer informatie is te vinden op:

www.tsl-allstar.nl    
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet