GT

GT: Tweeling dochters oud DTM-coureur Fritz K in ADAC GT4

Velen zullen zich oud DTM-coureur Fritz K ofwel Fritz Kreutzpointner nog herinneren. De man die destijds in het Ned. Productie Kampioenschap Mercedes met Arthur van Dedem aan de titel moest helpen. Bij de familie Kreutzpointner is er nu een ander hoofdstuk aangebroken. De beide tweeling dochters Alesia en Jacqueline hebben besloten om in de voetsporen van hun vader te treden. Zij komen dit jaar voor het team van MRS GT-Racing in de ADAC GT4 Germany uit.

2020 MRS
MRS Teammanager Irisi Dorr midden met Alesia en Jacqueline Kreutzpointner.

Tekst Willem Staat
Foto ADAC Motorsport

Tweeling dochters oud DTM coureur Fritz K in ADAC GT4
De beide tweeling zusjes Kreutzpointner hebben besloten om in de voetsporen van hun vader te treden. Hun vader maakte destijds naast Michael Schumacher en Karl Wendlinger deel uit van de Mercedes Junior brigade en reed zelfs met eerstgenoemde in 1990 de 24U van Le Mans. Ook behaalde Kreutzpointner tweemaal het EK Truck kampioenschap. In 2020 komen de dochters van Kreutzpointner voor het team van MRS GT-Racing in de ADAC GT4 Germany uit.

Teammanager Iris Dorr: "Het contact met beiden is via onze partner Ravenol tot stand gekomen. Reeds vorig seizoen werkten ze met hen samen. Beide meisjes passen goed in de ADAC GT4 Germany."

Reeds vorig seizoen hebben beiden de ADAC GT4 Germany goed gevolgd en waren zeer enthousiast. "Voor ons gaat met de ADAC GT4 Germany een persoonlijke droom in vervulling en sinds de bekendmaking van de serie wisten wij dat dit de perfecte opstap naar de GT-Sport is. De ADAC biedt een optimaal platform met een zeer hoog niveau en een brede reikwijdte. Met MRS GT-Racing hebben wij niet alleen een team gevonden maar ook een familie met een schat aan ervaring" zegt de tweeling.

Begin februari vonden de eerste tests in Portimao plaats. Iris Dorr: "De test verliep uitstekend beiden leerden zeer snel. Alesia en Jacqueline moeten eerst maar rustig de serie en de circuits leren kennen. Mochten beiden aan het eind van het seizoen in de Top 10 rijden dan zou dit super zijn. Het is een tweejarig project. Pas in het tweede seizoen willen wij verder naar voren komen." Vader Fritz K houdt zich liever op de achtergrond en zal misschien een enkele keer aanwezig zijn.

Voorlopige kalender ADAC GT4 Germany
14.08. - 16.08.2020 Nürburgring
18.09. - 20.09.2020 Hockenheim
02.10. - 04.10.2020 Sachsenring
16.10. - 18.10.2020 Red Bull Ring (A)
30.10. - 01.11.2020 Circuit Zandvoort (NL)
06.11. - 08.11.2020 Motorsport Arena Oschersleben
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet