NASCAR

NASCAR Whelen: Loris Hezemans op weg naar allereerste EuroNASCAR eSports titel?

Een Top 5 resultaat op het virtuele Brands Hatch Grand Prix circuit bracht Loris Hezemans aan de leiding in de tussenstand van de allereerste EuroNASCAR eSports series. Omdat er op Brands Hatch dubbele punten te verdienen vielen heeft Loris een voorsprong van vier punten op Andre Castro en maar liefst 19 op zijn Hendriks Motorsport teamgenoot Tobias Dauenhauer.

Hendriks Motorsport Racing
Teamintern duel bij Hendriks Motorsport.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR Whelen

Loris Hezemans op weg naar allereerste EuroNASCAR eSports titel?
Na drie spannende heats en een "Last Chance Qualifier" kon aan de 30 minuten durende hoofdwedstrijd op het visuele Brands Hatch begonnen worden. Er was direct chaos bij een incident dat door de Israëliër Alon Day getriggerd werd. Behalve Day waren ook de Deen Lasse Sorenson en Jeffrey Roeffen betrokken.

Andre Castro startte vanaf pole met SIMracing ace Michael Sidl in zijn kielzog. Smidl won dit jaar al eerder R2 op het virtuele Watkins Glen en ging op Brands Hatch met een virtuele voorsprong van 3.6 secs. als eerste over de eindstreep.

Smidl, de eerste coureur die dit jaar twee virtuele wedstrijden op zijn naam schreef liet Andre Castro en collega SIMracer Pablo Lopez in de #413 Fordzilla Mustang achter zich. De Spanjaard verdedigde de kleuren van het circuit Ricardo Tormo. Vanaf een 12e startplek wist hij als derde te eindigen, daarachter volgden Andreas Jochimsen en Loris Hezemans. PK Carsport-coureur Alon Day wist na de openingsmisere alsnog als zevende te eindigen.

De 18-jarige Simon Pilate uitkomend voor het Feed Vict Racing Team eindigde vanaf een 24e startplek als elfde en pakte nog een aantal bonus punten omdat hij de meeste deelnemers gepasseerd had.Over 14 dagen vindt op de virtuele Roval van Charlotte de volgende ronde plaats en de semi Finale is op diverse kanalen zoals You Tube, Facebook etc. te volgen. Afspraak 30 juni a.s. om 20.00u.

2020 Brands Hatch GP Circuit
Openingsronde op Brands Hatch.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet