VLN

VLN: Coureurs gebrand op terugkeer naar de Nordschleife

Het Nürburgring Lange-afstandskampioenschap is terug in de Groene Hel. Bij de tweede "Probe und EInstellfahrt"(de eerste vond kort voor de Corona uitbraak in maart plaats red) waren iets meer dan 70 auto's uit hun Corona slaap ontwaakt. De teams maakten intensief van de testdag gebruik om zich op de seizoensopener over twee weken voor te bereiden. Op 27 juni start het unieke Nordschleife kampioenschap haar 44e seizoen. Dit jaar omvat de kalender acht wedstrijden.

2020 Verkeer Nordschleife
Veel verkeer op de Nordschleife vandaag. Achter gesloten deuren dat wel helaas.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN

Coureurs gebrand op terugkeer naar de Nordschleife
Evenals bij de seizoenstart over twee weken golden vandaag al sterke hygiënemaatregelen. Christian Stephani bedrijfsleider bij de VLN VV Gmbh& Co.AG organisatie: " In alle opzichten een goede test. Wij hebben een positieve feedback van de rijders en teams ontvangen. Bij de testdag zijn vele procedures met de wedstrijddag vergelijkbaar. Wij kunnen nu zeggen dat onze planning voor de seizoensopener op alle fronten functioneert.

In tegenstelling tot de openingswedstrijd over 14 dagen werd vandaag nog de reguliere pitstraat gebruikt. Voor alle betrokkenen was het dragen van mondmaskers verplicht. Matthias Unger van het 2018/ 2019 kampioensteam: "Natuurlijk was dit voor onze monteurs nogal ongewoon maar alles heeft goed gefunctioneerd. Wij hebben de laatste weken geleerd om het compromissen om te gaan. Ik ben de VLN erg dankbaar dat men er zoveel energie ingestoken heeft dat wij weer kunnen racen"

2020 Lucas Auer Mondkapjes bij de rijders. Hier Lucas Auer, als Oostenrijker met een Duitse vlag op zijn broek. Vast een geleende overall.

Het team van Adreanalin Motorsport start voor het tweede achtereenvolgende jaar met het startnummer 1. Die eer valt in 2020 ten deel aan de kampioenen Yanick Fübrich/David Griessner/Florian Naumann die dit seizoen met een BMW M4 GT4 ten strijde trekken.

Behalve het kampioensteam waren de teams van ROWE Racing, Walkenhorst Motorsport, Falken Motorsport, Black Falcon, Manthey Racing en nog wat kleine en grote teams aanwezig die een uitgebreid testprogramma afwerkten.

Falken Motorsports-coureur Dirk Werner: "Fantastisch om na zo'n lange tijd weer in de auto te zitten. Ik had een paar vrije ronden en kon ons testprogramma probleemloos afwerken." Ook voor Patrick Assenheimer in de AMG Mercedes GT3 was de testdag een succes: "Wij zijn vandaag op het natte begonnen en toen droogde de baan op. Een succesvolle test. Ik verheug mij op de seizoensopener."

David Pittard die voor Walkenhorst met de BMW M6 GT3 uitkomt: " Erg verheugd om het asfalt in de groene hel weer onder de wielen te nemen. Toen ik de eerste keer van Pflanzgarten richting "Stefan Bellof S' reed had ik een grijns rondom mijn lippen. Man wat voelde dat goed aan. Bij de digitale NLS wedstrijden heb ik enorm veel plezier gehad en ik ga hier zeker mee door. Maar niets kan het gevoel van het echte circuit vervangen" De Brit was overigens vol lof over het engagement van de organisatoren. Ik was zo blij dat vele teams erbij waren. De VLN heeft zoveel moeite gedaan dat het allemaal weer door kan gaan. Ik verheug me enorm op de eerste wedstrijd."

De 51e Adenauer Rundstrecken Trophy vindt op 27 juni plaats en gaat over de traditionele afstand van vier uur. Het wordt overigens de eerste wedstrijd waarin het rennerskwartier als pitstraat gebruikt zal worden. Zoals bekend vindt het evenement vanwege de Covid-19 pandemie zonder publiek plaats. In de livestream van vandaag werd door de organisatoren nogmaals een dringende oproep gedaan om niet naar de Nürburgring te komen.

2020 Adreanalin Motorsport De regerende kampioenen komen dit jaar met een gloednieuwe BMW M4 GT4 uit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet