VLN

VLN: Rowe Racing bevestigt deelname vijf wedstrijden. Team test vandaag

Nadat de lokale autoriteiten van het district Ahrweiler het hygiëneplan afgelopen week goedkeurden, bevestigde het team van ROWE Racing vandaag haar deelname aan de eerste vijf VLN wedstrijden ter voorbereiding van 24U Nürburgring later dit jaar. Oorspronkelijk stond deze wedstrijd voor eind mei op de kalender maar moest vanwege de COVID-19 pandemie naar het weekend van 26/27 september uitgesteld worden.

2020 ROWE Racing BMW M6 GT3

Tekst Willem J. Staat
Foto ROWE Racing

ROWE Racing bevestigt deelname vijf wedstrijd. Team test vandaag
Al vandaag begint het team van ROWE Racing met de voorbereidingen voor het VLN-seizoen en 24U Nürburgring met de Oostenrijkers Philipp Eng en Lucas Auer. Eerstgenoemde is eigenlijk al een vast bestanddeel van ROWE Racing terwijl Auer vandaag zijn debuut maakt voor het team uit St. Ingbert. De BMW M6 GT3 rijdt voor het eerst met een volledig nieuw kleurenschema van de firma ROWE Mineralölwerk GMBH op deuren en de motorkap. Na een uitgebreide doorstart zal het bedrijf een authentieke nog professionelere branding toepassen. Als onderdeel van deze herlancering wordt het ROWE RACING logo ook aangepast aan de nieuwe merkidentiteit.

De seizoensopener van de VLN vindt plaats op 27 juni a.s. zonder toeschouwers maar met de vereiste "corona voorwaarden" aan de hand van het hygiëneplan zoals het door de VLN, de ILN(Interessegemeinschaft Langstrecke Nürburgring), de DMSB en het Instituut voor Hygiëne en Volksgezondheid en het Universiteitsziekenhuis van Bonn ontwikkeld is.

Daarbij is het aantal teamleden beperkt en het dragen van mondmaskers verplicht. Het plan omvat dan ook een soort openlucht pitlane. De normale faciliteiten zoals de pitboxen worden niet gebruikt. Via Pit No 1 komen de rijders in de provisionele pitlane. Vervolgens vindt het bijtanken dan wel weer in de pitlane plaats voordat men weer de baan opgaat. Voor de pitlane geldt een snelheidsbeperking van 40 km/u en voor de "provisionele" versie zelfs 30 km/u.

Na de openingsrace bevestigde ROWE Racing haar deelname voor de double header op 11/12 juli a.s. en de vierde wedstrijd op 1 augustus. Voor deze traditionele vieruurswedstrijden heeft ROWE Racing de no #99 BMW M6 GT3 ingeschreven en twee auto's voor de ROWE 6h ADAC Ruhr Pokal Rennen op 29 augustus a.s. De laatste wedstrijd geldt natuurlijk als generale repetitie voor de 24U.

ROWE Racing Teambaas Hans Peter Naunndorf: "Wij zijn erg verheugd dat we uiteindelijk na deze lange gedwongen pauze ten gevolge van het Coronavirus alsnog aan het seizoen kunnen beginnen. Ontzettend veel dank aan de VLN organisatoren die met het hygiëneplan bergen werk verricht hebben om ons te kunnen laten racen. Deze nieuwe condities vertegenwoordigen voor alle teams een grote uitdaging waarvoor we bereid zijn de handschoen op te nemen. Het zal interessant zijn om te zien wie zich het snelste aan deze nieuwe condities zal aanpassen. De test en set-up sessie is voor ons team de uitgelezen kans om met de nieuwe maatregelen en processen kennis te maken en om aan de set-up van de auto's te werken. Ik kijk ook uit naar Lucas Auer's eerste optreden voor ons team en ik ben er zeker van dat zijn DTM ervaring en die uit andere raceseries hem zal helpen om heel snel bij ons te passen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet