SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde winnen twee-uursrace

480_winst_morien

Ronald Morien en Ferry Duivenoorde hebben de eerste zege van het seizoen met overmacht binnengehaald. Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur hadden als enige wel de snelheid om het hen moeilijk te maken, maar pech tijdens de pitstop maakte hen kansloos voor de zege.

Tekst: Marco Antheunisse

De beste start was voor de regerende kampioenen, Equipe Van der Sloot-Verschuur stak de SEAT in de nieuwe woestijncamouflagekleuren binnendoor bij equipe Morien-Duivenvoorde en kwam als leider de Tarzanbocht uit. Ronald Morien: “Ik had bij de start last van een slippende koppeling en moest de koppositie afstaan. Even later zag ik Pim Hoekzema aankomen en besloot, met nog twee uur voor de boeg, geen risico te nemen en hem voorbij te laten, gelukkig kon ik binnen enkele ronden terugrijden naar de tweede plaats.”

De eerste uitvallers konden helaas al in de eerste ronde worden genoteerd, Ben Schilperoort en Wilco Wijdekop waren de eerste slachtoffers. In de derde ronde raakten de SEAT’s van equipes Bakker-Kroes en Dekker-Mus elkaar in het Scheivlak. Zij kwamen daarbij beide vast te staan in het grind en moesten de strijd staken.

De kampioenen van 2006 (Van der Sloot en Verschuur) en 2005 (Morien-Duivenvoorde) zijn momenteel duidelijk de snelste in de SEAT’s, al snel wisten zij een gat te slaan naar de rest. Equipe Engel-Bouwhuis volgden op enige afstand. Quint Engel: “Vanaf het begin ging het al goed, gestart vanaf de zesde plaats pakte ik direct een plek en door wat tumult voor me in de eerste ronde kon ik de derde plaats pakken. Ik kon niet echt dichter bij Ronald en Sandra komen, maar kon wel een mooi gat slaan naar de vierde plaats.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet