Sportscars

ByKolles op pole voor virtuele 24 Uur van Le Mans, Porsche vooraan in GTE

200612 LM24 Virtual quali kolles
ByKolles op pole voor de virtuele 24 Uur van Le Mans

Een succes wat het team in de echte racerij vermoedelijk niet zo snel zal behalen, maar voor de virtuele 24 Uur van Le Mans, die dit weekeinde plaatsvindt, start ByKolles vanaf de pole-position. Simracer Jernej Simoncic behaalde in de 20 minuten durende LMP-kwalificatie met een tijd van 3:23,380 minuten de eerste startplaats. Simoncic rijdt samen met Tom Dillmann Esteban Guerrieri en Jesper Pedersen. De GTE-pole is voor de snelste van de in totaal vier auto's van het Porsche Esports Team dankzij simracer Josh Rogers. Snelste Nederlander in de kwalificatie was Atze Kerkhof Verstappen, die in de LMP van Team Redline, die hij deelt met Max Verstappen, Lando Norris en Greger Huttu, de vijfde tijd reed.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Het overgrote deel van de 50 deelnemende teams liet de kwalificatie over aan de simracers. In het 30 auto's tellende veld van de LMP-klasse lagen de tijden ruim vier seconden uit elkaar. Pole-sitter Simoncic was daarbij 0,223 seconden sneller dan de Belgische rijder Arne Schoonvliet, die voor het E-Team WRT de tweede startplaats behaalde. Schoonvliet dook in de slotfase onder de tijd van Devin Braune van het 2Seas-team. De snelste 'real world driver' in de kwalificatie was eveneens een Belg, en wel Mercedes-Formule E-rijder Stoffel Vandoorne, die voor Veloce Esports de zesde tijd reed.

200612 LM24 virtual quali Porsche

Virtuele Porsche-teams domineerden in de GT-kwalificatie. Twee van de vier auto's van het Porsche Esports-team staan op de eerste startrij in de divisie, gevolgd door de Dempsey-Proton-Porsche, waarin Kevin van Dooren de derde tijd reed. Daarachter volgde de derde fabrieks-911, terwijl de beste niet-Porsche de nummer 95-Aston Martin op de vierde startplaats was. De race start morgen om 15.00 uur en is naast diverse online-kanalen ook live te volgen via Eurosport.

200612 Virtual 24H Le Mans uitslag kwalificatie
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet