DTM

DTM: René Rast bovenaan op afsluitende testdag, Habsburgs recordtijd ongeslagen

200611 DTM testdag RAS
René Rast eindigde op de vierde en afsluitende DTM-testdag bovenaan

Tweevoudig kampioen René Rast was met zijn Audi RS 5 DTM de snelste tijdens de vierde en afsluitende testdag van de DTM op de Nürburgring. De Duitser kwam in de ochtendsessie tot een tijd van 1:19,028 minuten en sloot daarmee 0,165 seconden sneller af dan Timo Glock, die de snelste BMW-rijder was. Ook de derde tijd was voor BMW dankzij nieuwkomer Jonathan Aberdein. In de optelling van de vier dagen, waarop alle rijders samen in totaal 5.265 ronden en daarmee een totaal van 19.106,685 kilometer aflegden, was de snelste tijd voor Ferdinand Habsburg. Zijn tijd van 1:18,911 met de WRT-Audi op woensdag was de snelste ooit met een DTM-auto gereden rondetijd op het 3,629 kilometer lange sprintcircuit van de Nürburgring.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

In grote delen van Duitsland, waaronder ook de regio van de Nürburgring, was het vandaag een officiële feestdag, Sacramentsdag. Uitslapen was er echter in de Eifel niet bij, want al vroeg weerklonk het geluid van de viercilinder turbomotoren van de DTM-auto's voor de afsluitende dag van de vierdaagse DTM-test. René Rast kwam daarbij voor het eerst sinds maandag weer in actie. "In de tussenliggende dagen heb ik veel media-activiteiten gedaan en het werk van mijn teamgenoten geanalyseerd", zei Rast in een video-interview. Dat deed hij goed, want al vroeg in de sessie zette hij zijn tijd op de klokken, die gedurende de rest van de dag door niemand meer werd verbeterd.

Productiefste rijder was ditmaal Aberdein, die het vandaag op 166 ronden bracht, één meer dan Rast. Robin Frijns reed alleen in de ochtend en kwam tot de vijfde tijd. Enigszins verrassend was het optreden van de Brit Harri Newey, die bij WRT in een van de beide Audi's stapte. Concrete raceplannen in de DTM zijn er voor Newey echter niet: vanaf de seizoensstart in Spa kan volgens verwachting Ed Jones zoals gepland met de derde WRT-Audi naast Scherer en Habsburg in actie komen. Jones zit nog vast in zijn woonplaats Dubai en moest daardoor tijdens de testdagen verstek laten gaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet