NASCAR

NASCAR: Lasse Sorensen wint virtueel op Indianapolis

De Deen Lasse Sorensen won afgelopen dinsdagavond virtueel op de Brickyard voor het team van DF1 racing. Samen met zijn Amerikaanse teammaat Andre Castro mocht hij op de roadcourse van de Brickyard voor de NASCAR Whelen Euroseries wedstrijd vanaf de eerste startrij vertrekken. Loris Hezemans eindigde als derde algemeen.

2020 Sorenson

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR Whelen

Lasse Sorensen wint virtueel op Indianapolis
Vijf verschillende wedstrijden vijf verschillende winnaars. Dit is de balans na vijf weken. Andre Castro nam direct de leiding met daarachter zijn teamgenoot Lasse Sorenson en de Hendriks trein bestaande uit Loris Hezemans, Jeffrey Roeffen en Tobians Dauenhauer. Na acht ronden moest Castro de virtuele leiding aan Sorensen afstaan. Sorenson wist een voorsprong van meer dan 4.743 seconden op te bouwen. En in spectaculair gevecht met Loris Hezemans kwam Castro alsnog als tweede over de virtuele eindstreep.

Lasse Sorenson: "Een goede wedstrijd waarin ik over voldoende snelheid beschikte. Ik voelde direct aan dat ik goed met de banden kon omgaan. Maar ik moet Andre wel voor zijn fair play bedanken omdat hij mij voorbij liet. Voor het team was dit wel het beste dat we konden doen. Voor het gehele team een goede wedstrijd waarin we veel punten behaalden."

Andre Castro: " Ik ging nog niet eens van mijn gas af. Hij had een goede run richting infield en was al een aantal ronden sneller dan mij. Daarom heb ik mijn positie ook niet verder verdedigd. Met het ritme dat hij had dacht ik wel dat ik hem kon volgen maar was duidelijk sneller dan de rest van het startveld.
"
DF1 Racing en het Nederlandse Hendriks Motorsport hebben duidelijk de beste papieren voor het eerste virtuele kampioenschap in handen.Volgende week wordt er virtueel op Brands Hatch geracet en daar wordt van de lange layout gebruik gemaakt. In de tussenstand van het virtuele kampioenschap heeft Sorensen de leiding in handen gevolgd door de virtuele Hendriks Motorsports-coureurs Jeffrey Roeffen en Loris Hezemans.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet