DTM

DTM: Habsburg ook op derde DTM-testdag de snelste

200610 DTM Testdag 3 VDL
Sheldon van der Linde was de snelste BMW-rijder

Voor de tweede dag op rij eindigde de Oostenrijker Ferdinand Habsburg met zijn WRT-Audi RS 5 DTM bovenaan de tijdenlijst van de DTM-tests op de Nürburgring. Vandaag werd er voor het eerst onder de 1:19 minuten gereden, een prestatie die naast Habsburg ook diens Zwitserse Audi-merkgenoot Nico Müller wist te realiseren. Ook nu weer was het verschil tussen de eerste twee rijders klein: slechts 0,033 seconden. Net als gisteren eindigde Jamie Green als derde. Snelste BMW-rijder was de Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde met de vierde tijd.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Opnieuw werden de snelste tijden in de ochtendsessie gereden. Na de lunchpauze duurde het langer voordat de rondetijden op de 3,629 kilometer lange Sprintvariant van de Nürburgring weer in de buurt van de 1:20 minuten kwamen, want een na regen natte baan verhinderde in de eerste helft van de middagsessie betere resultaten. "Toch was het voor Nürburgring-begrippen een zomerse dag, want in ieder geval hadden we geen hagel", grapte een van de – weinige – aanwezigen.

Het productiefst was ditmaal de Zuid-Afrikaan Jonathan Aberdein, die na een prima debuutseizoen vorig jaar met het Audi-klantenteam WRT voor dit seizoen onderdak vond als fabrieksrijder bij BMW. Aberdein bracht het vandaag op 152 ronden. De rijder met de meeste volgers via social media is uiteraard de Pool Robert Kubica, wiens talrijke fans onmiddellijk op iedere geplaatste foto of bericht reageren. De oud-F1-rijder was opnieuw een tiende sneller dan zijn beste tijd van gisteren en sloot de sessie vandaag als zevende af.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet