V8 Supercars

V8 Supercars: SVG wint BP Supercars All Stars Eseries titel

Vandaag was de finale van de BP Supercars All Stars Eseries. Als circuits werden Oran Park en Bathurst gekozen. Oran Park, een baan die inmiddels alweer tien geleden gesloten werd maar waarvan de fans hopen dat er ooit weer een nieuwe zal komen. SVG won de eerste wedstrijd op Oran Park maar moest in de tweede wedstrijd met een vijfde plek genoegen nemen.

2020 SVG Oran Park
SVG op weg naar zijn allereerste virtuele BP Supercars All Stars Eseries titel voor de fans was het elke woensdagochtend toch wel genieten.

Tekst Willem J. Staat
Foto's PR/DJR Team Penske

SVG wint BP Supercars All Stars Eseries titel
Met maar liefst 18 podiums en 14 overwinningen sloot Shane van Gisbergen het allereerste BP Supercars All Stars Eseries kampioenschap af. Zijn sparring partner in de reële wereld, Scott McLaughlin, eindigde als tweede in de eindstand. De grootste verrassing was Penrite Erebus rijder Anton de Pasquale van wie we in de toekomst ook in de werkelijke wereld vuurwerk kunnen verwachten.

Vandaag schreef SVG op het virtuele Oran Park de eerste wedstrijd op zijn naam terwijl Anton de Pasquale als tweede eindigde. De tweede wedstrijd op het virtuele Bathurst leverde een overwinning op voor Harly Haber die nog in de V8 Touring Series actief is, een opstapklasse naar de Supercars. Voor wildcard Haber een fantastische dag.

2020 Coulthard 2 Prachtige virtuele opname van Fabian Coulthard die tot enkele weken geleden nog nooit aan SIM Racing gedaan had maar met een aantal podiums en een overwinning naar huis ging.

In de 11e ronde raakte De Pasquale de muur en viel iets terug. Daardoor kon SVG na een pitstop op verse banden snel inlopen. In de 13e ronde maakte De Pasquale in "Forests Elbow" een klein foutje door SVG ruimte te geven waardoor beiden elkaar raakten. De Pasquale spinde en raakte de muur aan de linkerkant maar wist zich te herstellen. SVG gaf zijn positie aan De Pasquale terug waardoor beiden resp. als vierde en vijfde wisten te eindigen. Voor SVG voldoende om de allereerste virtuele titel veilig te stellen. Achter wildcard Haber eindigden Brody Kostecki en Chaz Mostert resp. als tweede en derde. McLaughlin die gedurende lange tijd de zesde plek wist te bezetten ging in de slotfase de muur in en werd door zijn teamgenoot Fabian Coulthard alsnog virtueel over de finish geschoven.

2020 Scotty 1
Een tweede plek voor Scott McLaughlin in de eindstand.

Scott McLaughlin: "Een goede avond om de Eseries te beëindigen. Voor Shane had ik gewoon niet voldoende in huis maar in alle series is hij al een klasse apart. Felicitaties aan hem. In zijn totaliteit gezien ben ik erg verheugd over mijn prestaties maar ik ben blij dat het voorbij is zodat wij ons nu op het echte werk kunnen gaan concentreren. Ik kijk nu al naar Sydney Motorsports over enkeke weken uit."

De eerste wedstrijd op Oran Park leverde een overtuigende virtuele overwinning voor SVG op. Na de eerste pitstop cyclus bedroeg de volgorde SVG, De Pasquale, Kostecki en McLaughlin. Na de tweede pitstopcyclus waren er nauwelijks veranderingen behalve dat SVG's voorsprong snel verminderde. Zelfs het dubbelen van achterblijvers bracht SVG's voorsprong niet echt in gevaar. De Pasquale moest met een tweede plek genoegen nemen. Voor SVG betekende het zijn laatste virtuele overwinning in de BP All Stars Eseries waarin eveneens voor het goede doel gedoneerd werd.

2020 SVG Kampioen
SVG the Master of SIM Racing? Wij denken van wel.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet