VLN

VLN: Start van Nürburgring Lange-afstandsserie begint als gepland

De VLN organisatoren hebben voor de NLS(Nürburgring Langstrecken Serie) van de autoriteiten goedkeuring gekregen om het eerste seizoensevenement op 27 juni a.s. plaats te laten vinden. Het districtsbestuur van de regio Ahrweiler heeft het door de VLN en het door de Universiteitskliniek van Bonn ontwikkelde hygiëne-concept geodgekeurd. De allereerste wedstrijd van dit seizoen gaat over een afstand van vier uur en start traditioneel om 12.00u


VLN Start
Voorlopig nog een spookwedstrijd achter gesloten deuren op 27 juni a.s.

Tekst Willem J. Staat
Foto VLN

Start van Nürburgring Lange-afstandsserie begint als gepland
Bedrijfsleider Christian Stephani van de VLN VW GmbH& Co.KG: "Wij zijn erg verheugd dat er eindelijk weer geracet kan worden. Dit zijn positieve berichten voor onze deelnemers en de gehele regio rondom de Nürburgring. Onze inspanningen van de laatste weken om een overtuigend en sluitend hygiëneconcept voor de wedstrijden te ontwikkelen worden beloond. Met de controleverordening van de deelstaat Rijnland Palts die kontaktvrije sporten weer toelaat lag de weg voor wedstrijden in de Groene Hel weer vrij."

"De Fans moeten voorlopig nog geduld hebben want zowel op het GP circuit als op de Nordschleife zijn toeschouwers niet toegestaan. De poorten blijven voorlopig nog op slot. Evenals wij kijken, de teams, rijders en de fans uit naar de seizoenstart. Dit is begrijpelijk. Daarom doe ik een dringende oproep om de wedstrijden via de livestreams of andere kanalen te volgen." aldus Stephani.

De VLN heeft inmiddels aan de teams de eerste details van het concept medegedeeld om de wedstrijden plaats te laten vinden. Dit werd in nauwe samenwerking met de DMSB en de ILN(Interessegemeinschaft Langstrecke Nürburgring) ontwikkeld.

Christian Stephani: "De komende dagen zullen verdere details bekend gemaakt worden." Op 15 juni a.s. krijgen de teams om bij een testdag op de Nordschleife verdere data te verzamelen zodat men zich op het uit acht wedstrijden bestaande seizoen goed kan voorbereiden.

Data
27.06. – Race  1 (4u)
11.07. – Race  2 (4u)
12.07. – Race  3 (4u)
01.08. – Race  4 (4u)
29.08. – Race  5 (6u)
24.10. – Race  6 (4u)
07.11. – Race  7 (4u)
21.11. – Race  8 (4u)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet