DTM

DTM: Eng snelste op eerste testdag, Frijns komt slechts een honderdste tekort

200608 DTM Test Frijns actie
Robin Frijns reed met de Abt-Audi van Nico Müller en kwam tot de tweede tijd van de dag

De Oostenrijker Philipp Eng was met zijn BMW M4 DTM de snelste tijdens de eerste van in totaal vier testdagen van de DTM, die van vandaag tot en met donderdag verreden worden op de zogeheten 'Kurzanbindung' van de Nürburgring. Eng legde in totaal 160 ronden af en voerde met zijn tijd van 1:19,204 minuten uit de ochtendsessie de ranglijst aan. Slechts een honderdste van een seconde daarachter eindigde onze landgenoot Robin Frijns met de Audi als tweede. Er kwamen vandaag negen rijders in actie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Voor elk van de fabrieksteams is deze week het gebruik van slechts één auto toegestaan, zoals dat bij DTM-tests ook in voorgaande jaren het geval was. Daardoor reed Frijns bijvoorbeeld met de Abt-Audi van zijn Zwitserse teamgenoot Nico Müller, die morgen aan de bak mag.

200608 DTM Test Mondkapjes
Mondkapjes op: bij het testen gelden er zeer strikte voorschriften

Alleen voor de privéteams WRT bij Audi en Orlen-ART bij BMW geldt deze restrictie niet: WRT had vandaag met Ferdinand von Habsburg en Fabio Scherer twee rijders in actie, terwijl Robert Kubica met de ART-BMW vier dagen lang mag rijden, want hij is solist bij zijn team. Kubica reed in totaal 123 ronden en sloot de dag als negende en laatste af, 1,3 seconden achter de snelste tijd van Philipp Eng. Ferdinand von Habsburg werd bij zijn eerste optreden met een WRT-Audi als derde geklasseerd, 0,1 seconde achter Eng.

Voor Audi reden verder Mike Rockenfeller en René Rast, terwijl namens BMW Sheldon van der Linde en Marco Wittmann in actie kwamen. Tweevoudig kampioen Wittmann bracht het daarbij slechts op 65 ronden. Rockenfeller was met 198 ronden het productiefst.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet