Formula E

Formule E: Pascal Wehrlein heeft Mahindra Racing met onmiddellijke ingang verlaten

De Duitser Pascal Wehrlein, gisteren nog virtueel tweede in de eindstand van de Race at Home Challenge heeft op eigen verzoek het team van Mahindra Racing met onmiddellijke ingang verlaten.

2020 Wehrlein
Pascal Wehrlein per direct weg bij Mahindra. De coureur zou inmiddels al over een Porsche contract beschikken.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Mahindra Racing

Pascal Wehrlein heeft Mahindra Racing met onmiddellijke ingang verlaten
Op zijn instagram account laat de Duitse coureur weten dat hij sinds vandaag niet langer deel uitmaakt van het Mahindra Team. Hoewel het in zijn belang was om het seizoen met Mahindra Racing te beëindigen laat de huidige situatie dit niet toe zo meldt Wehrlein op zijn account.

Wehrlein vroeg bij Mahindra om met onmiddellijke ingang van zijn contractuele verplichtingen ontheven te worden. Volgens welingelichte bronnen zou Wehrlein bij Porsche de Zwitser Neel Jani vervangen. Jani was vanaf het begin bij het Formule E project van Porsche betrokken maar wist tot nu toe weinig potten te breken. Insiders verwachten dat Jani gewoon het verkorte zesde seizoen bij Porsche zal voltooien. Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat Wehrlein dan al voor Porsche zal uitkomen.

Felix Rosenqvist viel in het verleden bij het team van Mahindra Racing in omdat Wehrlein toen over Mercedes verplichtingen beschikte. Vanwege zijn Indycar contract bij het team van Chip Ganassi lijkt deze kans overigens uiterst klein.

Hoewel men bij Porsche het IMSA project vanwege het Covid-19 virus heeft afgeblazen lijkt de komst van Wehrlein eerder betrekking te hebben op de betrokkenheid van Porsche bij een LMDH project.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet