Formula E

Formule E: DTM-kampioen René Rast test Formule E voor Audi

200606 FE Rast portret
DTM-kampioen René Rast test volgende maand de Audi-Formule E op de Lausitzring

Regerend DTM-kampioen René Rast test komende maand voor Audi met een Formule E-auto op de Lausitzring. Dat bevestigde zijn manager Dennis Rostek aan AUTOSPORT.NL. Dat Rast daarna ook aan Formule E-races deelneemt, nu de plek in het Audi-fabrieksteam naast Lucas di Grassi is vrijgekomen door het op non-actief stellen van Daniel Abt, ligt natuurlijk voor de hand, maar is nog niet besloten. Een eventuele beslissing hierover hangt ongetwijfeld af van het verloop van de test en van het mogelijk samenvallen van Formule E-races met DTM-evenementen. In de Duitse toerwagenserie verdedigt Rast zijn kampioenstitel.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Voor René Rast is de Formule E niet geheel nieuw: in 2016 verving hij António Félix da Costa bij het Team Aguri tijdens de E-Prix in Berlijn, omdat de Portugees dat weekeinde voor het BMW Team Schnitzer deelnam aan het DTM-weekeinde op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg. Bij zijn optreden in Berlijn, de enige keer dat de Formule E in Berlijn op een stratencircuit in het centrum racete, in plaats van op het complex van het vliegveld Tempelhof, wist Rast zich als 13e te kwalificeren. In de wedstrijd viel hij zes ronden voor het einde uit.

Na het bekend worden van het nieuws dat Audi tweevoudig Formule E-racewinnaar Daniel Abt vanwege een situatie bij een simrace-evenement op non-actief had gesteld, gold René Rast gelijk als serieuze kandidaat om de positie van de coureur uit Kempten bij het team Audi Sport Abt Schaeffler in de Formule E in te nemen. Ook de naam van de Zwitser Nico Müller circuleerde in dit verband, maar die staat in de Formule E al onder contract bij het Dragon-team, zodat een overstap in de loop van het seizoen niet zo veel zin zou hebben.

Enkele weken geleden uitte René Rast zijn grote teleurstelling over de aankondiging van Audi, eind dit jaar de deelname aan de DTM te beëindigen. "Ik had met Audi in de DTM graag nog een paar titels willen behalen", aldus Rast. Nu lijkt het erop dat de bestaande samenwerking tussen de Duitse coureur en Audi in de Formule E toch nog een vervolg kan krijgen. Officieel is er nog geen informatie over hoe het Formule E-seizoen wordt voortgezet en of er eventueel evenementen samenvallen met de geplande DTM-races, maar goed ingelichte kringen spreken in ieder geval van een Formule E-race in Berlijn op 8 augustus, wat tussen de DTM-evenementen van Spa-Francorchamps en Lausitzring zou vallen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet