GT

GT: McLaren stopt Driver Development Programme in Brits GT

tolman britishgt

Nadat Bentley eerder vandaag bekend maakte de fabrieksmatige deelname aan de Intercontinental GT Challenge per direct stop te zetten, kwam ook McLaren vandaag met een ingreep. Het Driver Development Programme in het Britse GT kampioenschap is per direct stopgezet.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: British GT Championship

Eind mei maakte de McLaren Group al bekend dat 1200 medewerkers zouden worden ontslagen, waaronder zeker zeventig mensen bij het Formule 1-team. Het tijdelijk stopzetten van het ontwikkelingsprogramma voor jonge rijders lijkt los te staan van dit ingrijpende besluit. De vier rijders (Katie Milner, Michael Benyahia, Harry Hayek en Alain Valente) die dit seizoen met Tolman Motorsport actief zouden zijn op de Britse circuits, blijven ook in 2021 onder contract bij McLaren Customer Racing.

McLaren nam het besluit "om de integriteit van het programma te behouden, dat ernstig is aangetast door beperkingen op het gebied van sociale afstand en de absoluut noodzakelijke verkorting van de racekalender voor het seizoen 2020". Volgens Ian Morgan, de baas van de customer racing divisie van McLaren, zouden de vier rijders dit seizoen niet optimaal kunnen profiteren van het programma. De tijdelijke stopzetting van het programma betekent dat Tolman Motorsport op zoek moet naar vier nieuwe rijders voor de start van het nieuwe seizoen op 1-2 augustus. Het team liet al weten er alles aan te zullen doen om ook dit seizoen actief te zijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet