V8 Supercars

V8 Supercars: DJR Team Penske in moeilijkheden?

Alarmerende berichten uit Australië. DJR Team Penske heeft de afgelopen dagen meerdere medewerkers ontslagen ten gevolge van de COVID 19 crisis. Volgens geruchten uit zowel Amerika als Australië zou de Indycar-droom van Scott McLaughlin en Roger Penske vanwege de crisis definitief uiteengespat zijn.

Tekst Willem J. Staat
Foto's archief autosport.nl

2020 Crew
Vreugdevolle gezichten bij de Superloop 200 eerder dit jaar.......


DJR Team Penske in moeilijkheden?
Zowel DJR Team Penske als een toonaangevend Holden Team zouden de afgelopen meerdere medewerkers hebben ontslagen. Bij DJR Team Penske moesten afgelopen dinsdag diverse medewerkers per direct de basis van het team verlaten waaronder communicatie manager Ben Nightingale. Uit betrouwbare bron wordt gesuggereerd dat men bij DJR Team Penske nog weinig waarde hecht aan fan communicatie en hoewel de geruchten nog categorisch ontkend worden zou Roger Penske met pijn in het autosporthart afscheid van de Supercars moeten nemen omdat de belangen van de Penske Corporation in Australië en Nieuw Zeeland nu nog maar een bijzonder lagere prioriteit hebben .Het huidige DJR Team Penske is in handen van Roger Penske zelf, teammanager Ryan Story en Supercar legende Dick Johnson die over een minderheidsaandeel beschikt.

De Indycar-droom van Scott McLaughlin lijkt door de COVID-19 crisis volledig uiteengespat te zijn. De NASCAR/Indycar/IMSA-activiteiten van Team Penske lijken niet ter discussie te staan evenals Penske Entertainment dat nu de Indianapolis Motor Speedway exploiteert.

Wel is duidelijk dat de Penske organisatie duidelijk moet snoeien om de hardcore business van o.a. truckleasing en autodealers staande te houden.Bij een toonaangevend Holden Team hebben de afgelopen dagen ook de nodige technici het veld moeten ruimen. Er is duidelijk een parallel met de DTM waar ook voor de toekomst van de serie gevreesd werd.

2020 Scott Finish Het einde van een succesverhaal?

Met het nieuwe Gen3 reglement in aantocht vrezen insiders ook voor de levensvatbaarheid van de huidige Supercars. Zeker nadat GM en Ford in de afgelopen jaren haar assemblage-fabrieken Down Under sloot.Triple Eight Engineering sloot recentelijk nog een vriendschappelijke overeenkomst met General Motors om tot eind 2021 met de Holdens te blijven racen. Of er in 2021 nog met de huidige Holden Commodores en Mustangs geracet gaat worden moet worden afgewacht.

Als een team dat in handen is van een conglomeraat waarin miljarden dollars omgaan bezuinigt dan luidt de hamvraag. "Hebben de Supercars nog wel een toekomst? " Over drie weken starten de Supercars aan hun reguliere seizoen op Sydney Motorsports Park.

2019 Scott McLaughlin
Heeft de COVID 19 crisis de carriere van Scott McLaughlin verwoest?
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet