Sportscars

Sportscars: Glickenhaus in 2021 met twee SCG 007s naar Le Mans

3b31db82-caea-46da-a136-1c4807f9bbb2

Scuderia Cameron Glickenhaus heeft vandaag bevestigd dat het met twee SCG 007 Hypercars zal gaan deelnemen aan het FIA World Endurance Championship en de 24 Uur van Le Mans in 2021.
 
Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)

Foto: PR
 
Glickenhaus was een van de eersten die in 2017 positief reageerde op de bekendmaking van de Hypercar plannen door de Automobile Club de l'Ouest (ACO). De kleine Amerikaanse constructeur is sindsdien druk bezig met de ontwikkeling van de nieuwe auto en liet vandaag weten dat de eerste windtunneltests zijn voltooid en dat volgende maand de door het gerenommeerde PIPO Moteurs geprepareerde motoren op de testbank zullen staan.
 
Jim Glickenhaus gaf aan ongelooflijk verheugd te zijn met het feit er twee van zijn SCG 007s zullen deelnemen aan het WEC en de 24 Uur van Le Mans. Het officiële debuut zal volgend jaar op Sebring moeten plaatsvinden, waarna ook Spa op het programma staat in de aanloop naar de 24 uur van Le Mans. Met de deelname aan de 24 Uur van Le Mans komt een droom uit voor Glickenhaus.
 
Voor de ACO is de bevestiging van Glickenhaus een welkome meevaller na slecht nieuws van Porsche uit de VS en de grote vraagtekens bij de levensvatbaarheid van de Hypercar klasse.
 
"Deze opwindende aankondiging benadrukt de allure van onze nieuwe topklasse," aldus Pierre Fillon. 
"Overigens zou ik de geweldige prestaties van Glickenhaus moeten onderstrepen, zowel bij het bouwen als bij het promoten van deze machine. Ik wil ook Glickenhaus en al onze fabrikanten bedanken voor hun bijdrage aan de discipline en hun vertrouwen in onze plannen voor de toekomst."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet