Retro

Retro: HARC Zandvoort e-Trophy maakt virtueel racen ook historisch

harc-etrophy

Niet alleen de moderne autosport komt de coronatijd door met Esports, ook historische coureurs kunnen nu hun krachten onderling virtueel meten. De HARC en Circuit Zandvoort hebben daartoe het initiatief genomen met de HARC Zandvoort e-Trophy, een online-competitie over drie ronden die de komende maand gaat plaatsvinden.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: HARC

De HARC Zandvoort e-Trophy gaat op 14 juni van start met een race in Alfa Romeo Giulia GTA's, gevolgd door een tweede ronde op 21 juni met BMW E30 M3's uit de Groep A-tijd. De afsluiting is op 28 juni en dan wordt er gereden met AC Cobra's. Elke dag sluit af met een finale met de beste 12 deelnemers.

assetto-corsa-zandvoort-4

Als circuit wordt het oude circuit van Zandvoort gebruikt, op het PS4-platform van Assetto Corsa. Alle auto's krijgen identieke instellingen. Deelname is gratis, voor de winnaars zijn er diverse prijzen, zoals twee weekendtoegangskaarten voor de Historic Grand Prix, meerijden met ervaren coureur op een Vrij Rijden Dag van de HARC of twee uur simulatortraining van een ervaren simcoureur. Ook een gesigneerde biografie van Gijs van Lennep en een boek over de geschiedenis van het Circuit Zandvoort behoren tot de prijzen.

Inschrijven kan op HARC-eTrophy.nl. Vrienden van de HARC kunnen hun naam verbinden aan een van de races. Het HARC-bestuur geeft daarover graag meer informatie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet