DTM

DTM: Nieuwe kalender met tien evenementen, vier keer in de Benelux

200603 DTM Assen tribune
De DTM komt ook dit jaar weer naar Assen, maar wel zonder publiek

Nadat gisteren de Formule 1 al een kalender presenteerde met acht Europese wedstrijden om het seizoen mee te beginnen, kwam vandaag de DTM met een herzien schema, dat tussen medio juli en begin november tien evenementen met in totaal 20 races omvat. Daarbij speelt de Benelux een belangrijke rol: naast het evenement op het TT Circuit Assen tijdens het eerste weekeinde van september zijn er twee opeenvolgende raceweekeinden in Zolder. Daarnaast keert de DTM terug naar het beroemde Circuit de Spa-Francorchamps. Vanwege de huidige situatie wordt er vooralsnog echter zonder toeschouwers gereden.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Begonnen wordt er van 10 tot en met 12 juli op de Norisring in Neurenberg, gevolgd door de terugkeer naar Spa-Francorchamps op 1 en 2 augustus. Daarmee komt de DTM voor het eerst sinds 2005 weer eens in de Ardennen aan de start.

De DTM-organisatie streefde ernaar, reisroutes zoveel mogelijk beperkt te houden. Dat betekent dat is afgezien van oorspronkelijk geplande evenementen in Groot-Brittannië, Rusland en Italië en dat er net als in de Formule 1 deels ook is gekozen voor twee evenementen tijdens opeenvolgende weekeinden op dezelfde locatie.

Dat is het geval op de Lausitzring, waar van 14 tot en met 16 en van 21 tot en met 23 augustus gereden wordt, op de Nürburgring, waar van 11 tot en met 13 september de door de meeste coureurs gehate 'Kurzanbindung' op het programma staat en een week mater, van 18 tot en met 20 september, voor het eerst sinds 2003 weer eens op het Grand Prix-circuit geracet wordt, alsmede op Circuit Zolder, waar van 9 tot en met 11 oktober en van 16 tot en met 18 oktober twee opeenvolgende weekeinden gepland staan.

Assen op oorspronkelijke datum, DTM Trophy zes keer in voorprogramma
Zoals gemeld blijft Assen op het oorspronkelijk geplande weekeinde van 4 tot en met 6 september, terwijl de finale van 6 tot en met 8 november op de Hockenheimring Baden-Württemberg verreden wordt.De voor dit jaar nieuwe DTM Trophy met GT4-auto's is bij zes van de tien evenementen van de partij en vormt het hart van het bijprogramma, waarvoor de komende weken nog andere series zullen worden aangekondigd.

Om de races te kunnen houden, heeft de DTM-organisatie ITR een omvangrijk infectie-preventieplan opgesteld, waarbij nauw wordt samengewerkt met lokale, regionale en nationale autoriteiten in de deelstaten danwel landen waarin wordt geracet. Vooralsnog wordt er uitgegaan van wedstrijden zonder publiek, maar in overleg met bevoegde instanties kan ook dit actueel worden aangepast. Wie al kaarten voor DTM-evenementen heeft, kan deze in lijn met wettelijke regelingen inwisselen voor vouchers, die tot eind volgend jaar geldig zijn.

Lee van Dam: "TT Circuit, Assen en Drenthe toch weer op de kaart"
Lee van Dam, promotor van het DTM-evenement in Assen, zegt over het rijden zonder publiek: "Het is bijzonder spijtig dat we als een gevolg van de coronacrisis geen passend vervolg kunnen bieden voor de Nederlandse én Duitse DTM-fans op Assen, maar wij zijn toch blij dat het TT Circuit Assen deel uitmaakt van de DTM-serie 2020. Zonder publiek wordt het evenement live in Duitsland uitgezonden op Sat1 en in vele andere landen. Ziggo zal het evenement in Nederland op TV brengen, waarmee wij het TT Circuit, Assen en Drenthe toch weer op de kaart zetten."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet