IndyCar

Indycar: Rinus VeeKay maakt a.s. zaterdag definitief Indycar debuut op de Texas Motor Speedway

Rinus VeeKay maakt a.s zaterdag voor het team van Ed Carpenter Racing definitief zijn Indycar debuut op de Texas Motor Speedway. De afgelopen periode bevond de Nederlander zich in het Mexicaanse Cancun in quarantaine. Het was gedurende lange tijd niet zeker of VeeKay wel aan de eerste Indycar wedstrijd kon deelnemen.

2020 VeeKay
A.s. zaterdag dus het lange verwachte debuut van Rinus VeeKay bij Ed Carpenter Racing op de Texas Motor Speedway

Tekst: Willem J. Staat
Foto's:  Indycar en Rinus van Kalmthout

veekay-texas


Rinus VeeKay maakt a.s. zaterdag definitief Indycar debuut op de Texas Motor Speedway
Na de dramatische opener op St. Petersburg keerde Rinus VeeKay samen met de Spanjaard Alex Palou terug naar Europa. Toen het duidelijk werd dat het Indycar-seizoen a.s. zaterdag alsnog van start zou gaan wilde de Nederlander weer terug naar de VS. Maar door allerlei beperkende maatregelen was dit niet direct mogelijk. Vervolgens hebben veel mensen zich voor hem ingespannen om dit mogelijk te maken, waaronder zijn vader, team, een senator, advocaten en mensen op het Witte Huis. Twee weken geleden vloog de Nederlander naar Mexico waar hij vrijwillige in quarantaine ging. Ook zijn personal trainer Raun Grobben reisde met hem mee. Het was niet direct geheel duidelijk of de Nederlander naar Texas kon afreizen maar vandaag werd de knoop doorgehakt. "Superblij dat ik nu hier alsnog naar toe kan gaan en dat ik mij voor mijn allereerste Indycar race goed voor kan bereiden" aldus een dolblije VeeKay.

De Indycar organisatie heeft bekend gemaakt dat de rijders maximaal 35 ronden op dezelfde banden mogen rijden, dus VeeKay zal ook met de voor hem nieuwe pitstops flink aan de slag moeten.

De kwalificatie en de wedstrijd worden live uitgezonden op Ziggo Sport 14 al moet je daar wel op zaterdagnacht wat slaapuren voor inleveren. De kwalificatie begint zaterdagavond rond 23:00 uur en duurt een uur. De race begint om twee uur in de nacht van zaterdag op zondag.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet