Sportscars

Sportscars: Compact seizoen 2020-2021 voor Asian Le Mans Series

AsianLeMans start Buriram 2020

Op de dag dat in Nederland de horeca weer open mag en de terrassen volstromen heeft Asian Le Mans Endurance Management de herziene kalender voor de Asian Le Mans Series gepresenteerd. Het volledige seizoen van vier races zal in januari worden afgewerkt op twee circuits, waarbij de organisatie het voorbeeld van NASCAR lijkt te volgen. Afgelopen seizoen won de Nederlander Leonard Hoogenboom met de G-Drive Racing with Algarve Aurus 01 het Aziatische kampioenschap.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat) / PR

Foto: PR

Door de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus en de late start van het Europese seizoen kwam de Asian Le Mans Series na gesprekken met teams en partners tot de conclusie dat een kort seizoen in slechts twee landen de beste optie was. Op 9 januari 2021 zal het seizoen van start gaan op het Buriram Chang International Circuit in Thailand, gevolgd door een tweede race op 11 januari. Vanuit Thailand vliegen de teams daarna naar Maleisië, waar op 23 en 26 januari de derde en vierde ronde op het programma staan. Europese teams hebben volgens de organisatie hierdoor voldoende tijd hun auto's van en naar Azië te verschepen.

De aanpassingen aan de kalender betekenen ook dat de geplande races in Japan en China geen doorgang zullen vinden, tot verdriet van Cyrille Taesch Wahlen, de Managing Director van de Asian Le Mans Series. "Hoewel het onze ambitie was om onze kalender voor 2020/2021 zo dicht mogelijk bij wat we eerder hebben gedaan te houden, wordt het steeds duidelijker dat dit misschien niet mogelijk is. In plaats van alles nog verder uit te stellen hebben we een plan opgesteld om een ​​serie te leveren die op een kosteneffectieve manier spannende en plezierige races biedt, zonder de kwaliteit van onze organisatie in gevaar te brengen. Dit is vooral belangrijk voor die teams die het momenteel lastig hebben vanwege de shutdown. Het nieuwe verkorte seizoen heeft veel steun gekregen en ik ben optimistisch dat we weer een geweldig Asian Le Mans Series-seizoen kunnen leveren."

Pierre Fillon, de voorzitter van de Automobile Club de l'Ouest, voegde daar het volgende aan toe: "Het motorsportlandschap heeft dit jaar grote veranderingen moeten doorvoeren als gevolg van de impact die Covid-19 over de hele wereld heeft gehad. We worden geconfronteerd met uitdagingen die we nooit hadden voorzien en het is onze verantwoordelijkheid om al het mogelijke te doen om de gezondheid en veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen. Onze beslissingen zijn niet alleen een afweging daarvan, maar het is onder de gegeven omstandigheden ook de meest verstandige optie. Het biedt een nieuw en opwindend pakket, en ik kijk ernaar uit om te genieten van het racen zodra het van start gaat."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet