24H Series

24H Series: Herstart van de 24H SERIES in Portimão

200601 Creventic Startfoto Portimao
Creventic organiseert medio deze maand in Portimao weer een race

Over minder dan twee weken vindt de vierde editie van de Hankook 24H PORTIMAO plaats, een van de eerste internationale autosportevenementen die in Europa gehouden worden sinds de uitbraak van COVID-19.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Na intensieve samenwerking met de directie van het Autódromo do Algarve en Portugese gezondsheidsautoriteiten is CREVENTIC verheugd dat het als een van de eerste en wellicht zelfs de eerste organisaties in Europa weer een autosportevenement kan doorvoeren nu de maatregelen wat versoepeld worden.

Het aantal COVID-19-gevallen in Portugal daalt al wekenlang sterk, maar natuurlijk gelden er tijdens het weekeinde van 12 tot en met 14 juni strikte veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de actie op en naast de baan op een zo veilig mogelijke manier kan plaatsvinden. Na een onderbreking van vijf maanden, een situatie waarvan nog niet eerder sprake was, kijkt CREVENTIC er nu naar uit om weer spannende, echte autosport te bieden voor de fans op een van de meest karakteristieke circuits van Europa.

Ole Dörlemann, sportcoördinator van CREVENTIC, legt uit: "Natuurlijk was dit voor veel mensen over de hele wereld een erg moeilijke tijd en ik kan niet genoeg benadrukken hoe trots ik erop ben, dat we nu de gelegenheid gekregen hebben om op onze eigen manier een beetje normaliteit terug te brengen.

Dankzij de enorme inspanning van het managementteam van het Autódromo do Algarve en lokale autoriteiten hebben we er alle vertrouwen in dat we hebben gezorgd voor een veilige omgeving waarin onze deelnemers op het circuit kunnen terugkeren.

Het was zeker niet eenvoudig. Het stond voor ons vast dat er geen concessies zouden worden gedaan voor wat betreft het naleven van de regels, niet bij de voorbereiding en ook niet tijdens het evenement zelf. Dat betekent dat er meerdere maatregelen gelden om ervoor te zorgen dat onze deelnemers en de medewerkers langs de baan op een veilige en comfortabele manier hun werk kunnen doen. We hopen dat na enige tijd de voor CREVENTIC kenmerkende ontspannen atmosfeer op het circuit zal terugkeren nadat op 13 juni de race van start gegaan is."

Protocollen voor gezondheid en welzijn en reisregels
Elk team dat zich inschrijft voor deelname aan de Hankook 24H PORTIMAO krijgt een eigen pitbox op het Autódromo do Algarve zodat de veiligheidsafstanden zoveel mogelijk kunnen worden aangehouden. Teams wordt aanbevolen, alleen de noodzakelijke monteurs en ingenieurs mee te laten komen. Voor iedereen in het rennerskwartier en in de pitstraat is het dragen van een mondkapje verplicht. Rijders dienen vooraf hun gegevens en licentienummers digitaal door te geven. Zoals altijd zijn er gedurende het hele evenement eersteklas medische voorzieningen op het circuit beschikbaar.

Om deelnemers behulpzaam te zijn bij het transport zorgen de organisatoren van het Autódromo do Algarve voor officiële documenten, die bij het passeren van grenzen binnen de EU gebruikt kunnen worden. Vanaf 1 juni gaan hotels en restaurants in de regio weer open en er zijn weer dagelijkse vluchten vanuit Amsterdam, Londen, Parijs en Frankfurt naar het vliegveld van Lissabon en weer terug. Ook zijn er regelmatige verbindingen van en naar Genève, Keulen, Zürich, Wenen en andere grote Europese luchthavens. Voor reizigers die terugkeren vanuit Portugal is er noch in Europa, noch op het Amerikaanse continent een quarantaine vereist.

Indien gewenst voorziet CREVENTIC in een chartervlucht voor maximaal 160 passagiers. Tickets zijn te koop voor 600 Euro per persoon met een toeslag van 50 procent indien een vrije stoel ernaast voor de duur van de vlucht gewenst is.

200601 Portimao Herberth
Het Duitse Herberth-team behoort met twee Porsches tot de deelnemers

Kostenloze tests op woensdag 10 en maandag 15 juni
Om de lange gedwongen pauze een beetje goed te maken is er voor de deelnemers op woensdag 10 juni een kostenloze test op het 4,684 kilometer lange Autódromo do Algarve. Na afloop van de race op zondag is er op maandag 15 juni nog een testdag voor de teams, zodat ze weer een beetje in het ritme kunnen komen.

Optionele privétests zijn er op donderdag 11 juni. Het officiële programma begint op vrijdag 12 juni met de vrije training van 13.00 tot 15.00 uur, gevolgd door twee kwalificatiesessies van elk 45 minuten, vanaf 17.15 uur voor de TCE-divisie en vanaf 18.15 uur voor de GT-divisie. De avondtraining is van 21.00 tot 22.30 uur. De startopstelling begint op zaterdag 13 juni om 11.00 uur, de race start om 12.00 uur en wordt zonder onderbreking verreden tot aan de finish op zondag, eveneens om 12.00 uur.

Er zijn reguliere updates via de diverse sociale-mediakanalen op Facebook (24H Series), Twitter (@24H Series) en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

Informatie over deelnemende teams
Een kleine 20 GT- en TCE-teams hebben hun deelname aan de Hankook 24H PORTIMAO al bevestigd. Met niet minder dan zeven auto's in de TCR-klasse mag hier als altijd een spannende strijd verwacht worden. Tot de toonaangevende TCR-teams behoort Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing, dat vorig jaar zowel in de 24H SERIES Europe als in de 24H SERIES Continents de algemene teamtitel veroverde. Het Zwitserse team brengt in Portugal twee Volkswagen Golf GTi TCR's aan de start. Tot de rijders behoren de actuele algemene TCR-rijderskampioen Yannick Mettler en oud-TCR-kampioenen Antti Buri en Kari-Pekka Laaksonen.

Herberth Motorsport won in 2017 de eerste algemene GT-teamtitel in de 24H SERIES Continents en behaalde vorig jaar de Europese titel in de A6-Am-klasse. Het Beierse team strijdt als vanouds in de voorste gelederen van de GT-divisie en heeft de deelname van twee Porsche 991 GT3 R's aangekondigd. Een van de auto's zal worden bestuurd door de beide broers en teambazen Alfred en Robert Renauer, samen met Daniel Allemann en Ralf Bohn.

Tom Coronel en Indy Dontje aan de start
Het ervaren WTCR-team Comtoyou Team Audi Sport neemt in Portimão voor het eerst deel aan de 24H SERIES en zet een Audi RS3 LMS in voor Nicolas Baert, Gilles Magnus en WTCR-ster Tom Coronel. HTP Winward Motorsport is populair bij de fans van de 24H SERIES en start in de GT3-klasse. Het Amerikaanse vader-en-zoon-duo Bryce en Russell Ward vormt een team met Indy Dontje en Philip Ellis in een Mercedes-AMG GT3. AC Motorsport behaalde in Dubai eindelijk zijn eerste algehele TCE-overwining in de 24H SERIES en streeft nu met de beproefde Audi RS3 LMS naar het tweede succes.

200601 Portimao night
Nachtelijke actie in Portimao

Het Autódromo do Algarve toont zijn grote vertrouwen in het evenement door de inschrijving van een eigen team voor de race. Parkalgar Racing Team is een voormalig klassewinnaar in de Hankook 24H PORTIMAO en zet een Mercedes-AMG GT4 in. Daarbij neemt het team het in de klasse op tegen een andere Portugese renstal, Savora Racing Team. Veloso Motorsport, eveneens uit Portugal, komt in actie in de 991-klasse.

Inschrijving is nog steeds mogelijk, belangstellenden kunnen contact opnemen met info@creventic.com voor nadere informatie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet