Diversen

Div: Virtuele winst voor Robin Frijns in RCCO #RaceHome Charity Racing Series

200527 RCCO Frijns Brands actie
Robin Frijns won met de virtuele Audi e-tron Vision Gran Turismo op Brands Hatch

Zoals vrijwel elk merk en elke serie heeft ook Audi voor zijn DTM-rijders een simracecompetitie in het leven geroepen. In de RCCO #RaceHome Charity Racing Series nemen de reguliere Audi-DTM-rijders het tegen de simracers uit de RCCO E-Sport-serie op. De wedstrijden vinden in de regel plaats op dinsdagavond en gisteravond werd de zevende ronde verreden op het virtuele circuit van Brands Hatch. Daar was er sprake van Nederlands succes, want Audi-fabrieksrijder Robin Frijns wist zijn Franse merkgenoot Loïc Duval te verslaan en behaalde zo zijn eerste overwinning in de serie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: RCCO

Eerder al had Frijns met zijn overwinning in een van de vier kwalificatieraces laten zien dat hij goed in vorm was. Andere heatwinnaars waren Duval en de simracers Bettina Schuller en Michael Niemas. Schuller was met haar overwinning de eerste uit de gelederen van de RCCO E-Sport-deelnemers die de DTM-coureurs en gastrijders in de nog jonge serie wist te verslaan.

200527 RCCO start
Start op Brands Hatch

In de halve finale tussen DTM-coureurs Duval en Frijns en in totaal vier simracers waren de beroepscoureurs oppermachtig, met de overwinning voor Frijns en de tweede plaats voor Duval. In de finale nam Frijns direct bij de start de leiding, pakte gelijk een voorsprong op Duval en reed vervolgens de overwinning naar huis. Het was Frijns' eerste overwinning in de serie, waarmee met de digitale Audi e-tron Vision Gran Turismo gereden wordt. Eerder in Spa en Monza greep hij telkens net naast de overwinning. Door dit succes verkleinde Frijns de achterstand op Nico Müller, de leider in het kampioenschap, tot twaalf punten. Müller was gisteravond verhinderd en kon daardoor niet deelnemen.

Frijns: drie virtuele kampioenschappen
"Ik zat er al vaak dichtbij, maar nu heb ik dan eindelijk de overwinning binnen", zei Frijns. "Ik heb het op dit moment best wel druk, want ik rijd in drie virtuele kampioenschappen! Naast RCCO #RaceHome neem ik ook deel aan de virtuele Formule E en de DTM eSports Classic Challenge. Zo kom ik iedere dag wel aan aardig wat uurtjes in de simulator!"

200527 RCCO duel
Mooie duels waren er genoeg
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet