V8 Supercars

V8 Supercars: Sim chassis 002 voor Rick Kelly in de BP Supercars All Stars E-series

Sommige coureurs nemen de diverse eSeries wat minder serieus zoals we de afgelopen dagen en weken hebben moeten constateren maar er zijn ook rijders die bij gebrek aan "The real Thing" de zaak wat serieuzer benaderen zoals de Australiër Rick Kelly die normaliter met een Ford Mustang in de Supercars uitkomt.

2020 Rick Kelly 4
Rick Kelly maakte heel wat werk van zijn sim rig. in tegenstelling tot sommige andere rijders wereldwijd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Kelly Racing

Sim chassis 002 voor Rick Kelly in de BP Supercars All Stars E-series
Aanvankelijk begon Kelly aan de BP Supercars All Stars eSeries met een zelfgebouwde sim rig, die bij zijn vele fans al snel een bron van inspiratie vormde. Maar dit was niet voldoende.

Kelly ging de afgelopen weken nog een stapje verder. Hij ontwierp #002 een Mini Mustang sim rig, exact gebaseerd op de rijderspositie in de echte Ford Mustang waarmee hij normaliter uitkomt. Rick nam de maat van zijn echte Mustang op, ontwierp een dashboard, een set-up voor de pedalen en zitpositie die de realiteit moest weerspiegelen. En ook aan de vleugel achter werd nog wat extra downforce aangebracht. Inmiddels zijn ook de fans aan de slag gegaan. Een kwestie van serieuze betrokkenheid bij je sponsors en fanbase.

2020 Rick Kelly1
Zo begon het begin april

2020 Rick Kelly 3
Uiteindelijk werd dit het eindresultaat.

2020 Rick Kelly2
Een blik op de virtuele cockpit tijdens een "test".....

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet