Advertorials

Advertorial: Zamp, FIA, Snell en CMR goedgekeurde racehelmen

zamp on track


In vrijwel elke raceklasse, vanaf de eerste stappen in karting voor de jeugd tot aan de F1, is een door de FIA goedgekeurde racehelm verplicht. Vaak is dat voor een coureur een belangrijke, maar dure post op de begroting. Toch kan dat nu anders, want Zamp biedt een breed scala betaalbare racehelmen met FIA, SNELL en CMR goedkeuring.

Tekst en foto: aangeleverd bericht

Alle testen doorstaan
Zamp helmen hebben een fraai design met een goede pasvorm en zorgen voor veiligheid en comfort. Ze zijn gecertificeerd voor deelname aan FIA wedstrijden en ook de vele accessoires, zoals vizieren, voldoen aan de strenge eisen van de internationale autosportbond. Om aan de strenge keuringseisen te voldoen moet elke producent van racehelmen een aantal exemplaren leveren die alle testen moeten doorstaan. Die testen hebben alle Zamp helmen en accessoires glansrijk doorstaan.

Aanmerkelijk lager geprijsd
Het assortiment begint met helmen voor junioren in de karting en vervolgens is er voor elke raceklasse een geschikte helm beschikbaar. De helmen die zijn goedgekeurd voor de hoogste klassen in de autosport verschijnen dit najaar op de markt. Elke Zamp helm voldoet aan dezelfde strenge veiligheidseisen als voor de bekende merken, met als groot voordeel dat ze maar ongeveer tweederde van de prijs van die merken kosten.

Trouwe cliënten
Erik Wagner, de Nederlandse importeur van Zamp helmen, legt uit: "Die bekende merken rekenen de marketingkosten door in de prijzen. Ze doen erg veel aan sponsoring van rijders over de hele wereld en dat kost veel geld. Wij zijn in Nederland en Duitsland klein begonnen in de karting. Met veel succes, omdat de ouders van die jonge rijders zien dat de kwaliteit prima is en de prijs zeer betaalbaar. Wanneer die kinderen groeien is de volgende helm weer een Zamp en dus creëren we zo trouwe cliënten voor een lange periode. Dat begint nu ook voor gebruik in vrije trainingen en testdagen en raceklassen, zoals bijvoorbeeld de DNRT, door te dringen. We willen nu graag iedereen die racet kennis laten maken met onze helmen."

Waar te koop?
Zamp helmen zijn te bestellen via de webshop op www.racehelm.eu. Uiteraard is het mogelijk de helm eerst te passen. Dat kan bijvoorbeeld bij Pro Racing in Hillegom, of op de verschillende beursen waar Zamp aanwezig is. Ook zijn er plannen om rijders kennis te laten maken met Zamp, op de paddock bij diverse evenementen.

Interesse?
Klik hier voor de website voor de hele serie, met prijzen voor FIA goedgekeurde helmen vanaf € 360,-!

MEER INFO

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet