VLN

Div: Gazoo racing trekt zich terug voor 24U Nürburgring

Gazoo Racing maakte vandaag bekend dat het team zich voor 24U Nürburgring, die voorlopig van 24-27 september a.s. op de kalender staat, heeft teruggetrokken. Oorzaak het COVID 19 virus. Wel maakte men bekend volgend jaar weer naar de Nordschleife te willen terugkeren.

2019
Toyota trekt zich voor dit jaar terug uit 24U Nürburgring. Volgend jaar wil men er weer bij zijn. 

Tekst en Foto  Willem J. Staat

Gazoo Racing trekt zich terug voor 24U Nürburgring
In een statement dat vandaag werd uitgegeven laat het team weten dat sinds haar deelname in 2007 deze wedstrijd de roots van haar activiteiten vormen om nog betere auto's voor de consument te produceren. Speciaal voor dit jaar had weer een nieuwe Toyota Lexus LC ontwikkeld.

Vanwege de reisbeperkingen die wereldwijd zijn opgelegd was het team niet in staat om voorafgaande aan de wedstrijd uitgebreide tests uit te voeren. Dit jaar was het team van plan om nieuwe technologieën in de Lexus LC te gebruiken. Onder de huidige omstandigheden en de veeleisende Nordschleife is het te moeilijk om deze wedstrijd onder veilige omstandigheden te voltooien.

Gazoo Racing biedt aan de vele Nordschleife fans haar excuses aan en vraagt begrip voor de omstandigheden.Met klem legt men er in het perscommuniqué de nadruk op dat deze wedstrijd de roots van haar Nordschleife activiteiten in de toekomst blijft. Wel kan men nu bijtijds beginnen met de voorbereidingen voor de wedstrijd in juni 2021 met een nog betere auto die aan de verwachtingen van de fans moet voldoen. Zo liet Akio Toyoda in een persoonlijk statement weten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet