NASCAR

NASCAR: Jeffrey Roeffen wint virtueel EuroNASCAR Esports Zandvoort

Hendriks Motorsport monteur Jeffrey Roeffen was in vier races de vierde verschillende winnaar in de virtuele EuroNASCAR Esports series. De 19-jarige monteur versloeg zijn teamgenoot Tobias Dauenhauer terwijl de Deen Lasse Sorensen met een derde plek zijn leiderspositie in de tussenstand van het kampioenschap versterkte.

Zand-report-00001-960x510

Tekst Willem J. Staat
Foto's EuroNASCAR

Jeffrey Roeffen wint virtueel EuroNASCAR Esports Zandvoort
Voor het team van Hendriks Motorsport werd het afgelopen dinsdag een prachtige avond. Jeffrey Roeffen, in het dagelijks leven verantwoordelijk voor de Ford Mustang van Martin Doubek, pakte in de finale de hoofdprijs terwijl zijn teamgenoot Tobias Dauenhauer als twee wist te eindigen. Roeffen won dit seizoen voor de vierde maal een heat en leidde van start tot finish.

Jeffrey Roeffen: "Zeker het was een goede wedstrijd. Nadat ik dit seizoen al zoveel heats gewonnen heb, ben ik erg verheugd nu een keer de hoofdwedstrijd gewonnen te hebben. Ik kan het team van Hendriks Motorsport en Orion voor deze kans niet genoeg bedanken. Voor de volgende virtuele wedstrijd op Indianapolis wil ik ook in Victory Lane staan.

Ook Dauenhauer wist een heat op zijn naam te schrijven. Lasse Sorenson, de leider in de tussenstand van het kampioenschap scoorde zijn derde achtereen volgende Top 5 klassering in het 2020 ENES seizoen voor DFI Racing. Daarachter volgden de Brit Alex Sedgwick en regerend EuroNASCAR Whelen kampioen Loris Hezemans. Voor Jeroen Bleekemolen werd het na veel tegenslagen slechts een 31e plek.

In de tussenstand van het kampioenschap gaat Sorenson met een voorsprong van slechts drie punten aan kop. Loris Hezemans staat als derde genoteerd. Vanwege tijdgebrek konden zowel Alex Fontana en Alon Day helaas niet aan deze virtuele wedstrijd deelnemen. Op 2 juni wordt de volgende wedstrijd virtueel op de Indianapolis Motor Speedway verreden.

Zand-report-00003

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet