V8 Supercars

V8 Supercars: Virtuele hattrick voor SVG op Charlotte en Daytona

Een uitstekende virtuele dag voor Red Bull Holden-coureur Shane van Gisbergen. Als eerste wist hij alle drie virtuele wedstrijden op Charlotte en Daytona op zijn naam te schrijven. SVG schreef een virtueel spectaculaire wedstrijd op Daytona op zijn naam.

SVGCharResult
SVG was behoorlijk goed op dreef vandaag.

Tekst Willem J. Staat
Foto's DJR Team Penske/Pr

Virtuele hattrick voor SVG op Charlotte en Daytona
Een spectaculair slot van de eerste wedstrijd meetellend voor de BP Supercars All Stars Eseries leverde SVG de eerste virtuele overwinning op Charlotte vandaag op. Aan het slot van de wedstrijd gebruikte hij constant de hoogste lijnen om zodoende de overwinning veilig te kunnen stellen. In een dragsprint richting finish wist SVG Tickford-coureur Cameron Waters met een verschil van 0.017 secs. te verslaan. Dat de koplopers na de virtuele finish crashten mocht de pret niet drukken.

Een slechte kwalificiatie zorgde ervoor dat DJR Team Penske-rijder Scott McLaughlin al na één ronde na contact met Jack Smith een ronde achterstand opliep. Walkinshaw Andretti-coureur Lando Norris nam in de vierde ronde voor de eerste maal de leiding terwijl SVG en Anton de Pasquale zich in het duel ook niet onbetuigd lieten. Uiteindelijk ontaardde het in een strijd tussen zes deelnemers.
In de 15e ronde ging het Tickford trio LeBrocq, Waters en Holdsworth voor hun virtuele stop naar binnen. Dit betekende dat SVG zich sterk tegen Lando Norris en Chaz Mostert moest verdedigen. SVG viel al snel naar de derde plek terug. In de 17e ronden spinde Norris ten gevolge van een slechte internet aansluiting overigens. Zowel SVG als Mostert gingen naar binnen.

2020 Daytona Daytona virtueel. Een prachtig gezicht toch?

Na de pitstop cyclus bevond Cameron Waters zich in eerste positie gevolgd door Jack LeBrocq en Jamie Whincup die verrastte. In de 23e ronde kwam de safetycar in actie. Norris, Winterbottom en McLaughlin kwam alleen voor vers rubber naar binnen. Een onveilige pitstop betekende dat Mostert terugviel maar alsnog in dezelfde ronde mocht aansluiten.

Een zes ronden durende eindsprint moest voor het nodige spektakel zorgen. Na de herstart nam Whincup de leiding gevolgd door LeBrocq, Waters en SVG. Bij een incident in de 30e ronde waren Waters, Whincup en LeBrocq en Holdsworth betrokken. Waters raakte Whincup die op zijn beurt Holdsworth in de muur meesleept. Tickford rijder Waters behield daarna toch de leiding gevolgd door SVG, De Pasquale en Fullwood.

2020 Fabian
Fabian Coulthard verklaarde genoten te hebben.


Vervolgens nam SVG in de bovenste lijnen van de banking de virtuele leiding. Van Gisbergen koos voor de bovenste leiding, Waters de onderste. Een dramatische ontknoping leverde SVG de overwinning op en Fabian Coulthard als nog een derde plek. Voor Charlotte had Fabian zich als 21e gekwalificeerd. Fabian Coulthard: "Mogelijk een erg sterke. Fantastisch dat het geluk soms onze kant uitviel. De draft wedstrijd op Charlotte was fun en ik slaagde erin om mijzelf naar de kop van het veld te draften. Het leek een beetje op iets van Cole Trickle om een podium te behalen. In de laatste wedstrijd op Daytona startte ik van P17 en eindigde als 9e. Ik deed enkele mooie inhaalmanoeuvres en ik heb ervan genoten."

2020 Scott
In de tussenstand van het virtuele kampioenschap moest Scott McLaughlin de leiding aan SVG afstaan.

Daytona
In de eerste wedstrijd op Daytona versloeg SVG Anton de Pasquale direct bij de start voor de virtuele leiding. Chaz Mostert zorgde er bijna voor dat de Pasquale in de International Horseshoe in de ronde ging. DJR Team Penkse-coureur Scott McLauglin passeerde Chaz Mostert op weinig elegante wijze en werd daardoor bestraft en viel naar de tiende plek terug. Vervolgens kreeg hij ook nog eens duwtje van Scott Pye waardoor hij in de rondte ging. Lando Norris moest overigens achteraan starten.

Vanaf de 4e ronde begon de strijd zich tussen SVG en De Pasquale te ontwikkelen. Vervolgens gingen beiden voor hun eerste virtuele stop naar binnen. In de zevende ronde dook SVG vanuit De Pasquale's slipstream richting P1. Laatstgenoemde slaagde er niet in om de virtuele aansluiting te vinden. Lando Norris eindigde na een enerverende wedstrijd nog als derde gevolgd door Gary Jacobson, David Reynolds, Jack LeBrocq, Scott McLauglin, Lee Holdsworth, Nick Percat en Jake Kostecki.

In de 23e wedstrijd van de BP Supercars All Stars eSeries was SVG gewoon dominant. Maar na zeven werkelijke deelnames aan de 24U van Daytona kent de Nieuw Zeelander het circuit duidelijk op zijn duim. Door aansluitingsmoeilijkheden miste Anton de Pasquale de start helaas. DJR Team Penske-coureur Scott McLaughlin werd van achteren door Jack LeBrocq geraakt en ging in de rondte. Laatstgenoemde kreeg daarvoor een tijdstraf opgelegd. In de zesde ronde ging het volledige veld voor haar eerste reguliere stop naar binnen.

SVGDaytona
Digitale Doughnut van SVG op Daytona na hattrick.

Ook na de tweede pitstopcylus veranderde er weinig met SVG op kop. Achter hem vochten Gary Jacobson en Chaz Mostert een verbeten strijd om de laatste twee podiumposities uit en uiteindelijk wist Chaz de tweede plek te veroveren. Vanuit de pitlane gestart wist Anton de Pasquale toch nog indrukwekkend als vijfde te eindigen, gevolgd door teamgenoot David Reynolds.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet