VLN

VLN-NLS: Planning seizoen 2020. Organisatie wacht op goedkeuring concept

Het Coronavirus heeft de wereld nog steeds in zijn greep ondanks het feit dat er in het openbare leven inmiddels versoepelingen zijn opgetreden wordt het openbare leven op vele terreinen nog steeds zwaar beïnvloed. Als organisator heeft de VLN van de Nürburgring Lange Afstandsserie een hygiëne concept met creatieve oplossingen ontwikkeld waardoor de wedstrijden alsnog kunnen plaatsvinden.

2020 Paddock
Gaat de VLN op 27 juni a.s. dan toch van start?

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN

Planning seizoen 2020. Organisatie wacht op goedkeuring concept
De belangrijkste hoekpijlers binnen het VLN concept zijn om de persoonlijke contacten zoveel mogelijk te minimaliseren, mensenmassa's te vermijden en een constante uitvoering van hygiënische maatregelen.Daarbij worden de uitvoerende maatregelen voor de uitvoering van autosportevenementen van de DMSB en het Duitse Olympische Comité toegepast.

Christian Stephani van de VLN organisatie: " Ons evenement is een afspiegeling van de maatschappij. Wij moesten de laatste weken met gedeeltelijk sterke beperkingen leven waardoor wij er niet in slaagden om één van de geplande evenementen door te laten gaan. Wij moeten allemaal, Fans, deelnemers en organisatie met compromissen leven en bouwen op de solidariteit van de fans en de deelnemers."

Zolang dit nodig geacht wordt vinden de wedstrijden niet in het openbaar en zonder toeschouwers plaats. Dit geldt niet alleen voor de tribunes op het GP circuit maar ook op de Nordschleife moeten mensenmassa's vermeden worden. De daarbij behorende parkeerplaatsen zijn gesloten en worden security personeel bewaakt.

Uit sportief oogpunt gezien is het belangrijkste punt dat de pitboxen waarin soms zes auto's ondergebracht worden gesloten blijven. Als alternatief krijgen de teams in het 58.000m2 rennerskwartier een separate ruimte toegewezen vanwaar aan de auto's gewerkt kan worden. Het kan via de pitlane bereikt worden, daar vindt overigens ook het tanken plaats. In 2002 had men bij de ombouw van de pitlane een vergelijkbare oplossing. Toen functioneerde het start/finish gedeelte als pitlane.

De toegang tot het rennerskwartier wordt tot een minimum aan personen beperkt. De toegangscontrole tot het rennerskwartier vindt contactloos plaats en het dragen van mondkapjes is overal verplicht. Per auto wordt een later bepaald minimum aan personeel toegelaten. Dit moet door het team nauwkeurig gedocumenteerd zijn. Besprekingen vinden in digitale vorm plaats. De documentencontrole vindt met één persoon van het desbetreffende team plaats. Podiumprocedures en prijsuitreikingen vinden niet plaats.

Ook bij race control wordt het aantal personen beperkt zonder dat daarbij de veiligheid van de wedstrijd in het gevaar komt. De social distancing regels moeten strikt in acht genomen worden. Security- en reinigingsprobleem wordt vermeerderd. Voor de baanposten is het dragen van mondkapjes zowel op de Nordschleife als het GP circuit verplicht.

Parallel tot de activiteiten heeft de VLN het Openbare Gezondheidsinstituut van de Universiteitskliniek van Bonn de maatregelen laten keuren. Professor Martin Exner en Dr. Jürgen Gubel hebben zich daarbij op locatie een beeld van de voorwaarden gevormd. Daarbij heeft het instituut op 12 mei j.l de aanbeveling gegeven dat de lange-afstandswedstrijden onder deze omstandigheden achter gesloten deuren kunnen plaatsvinden.

Afgelopen week heeft Christian Stephani zich tot de lokale autoriteiten gewend met het verzoek om de geplande evenementen te laten plaatsvinden. "Wij hebben de volle hoop dat wij hiervoor van de deelstaat Rijnland Palts toestemming krijgen. Het gaat niet alleen om de wedstrijdserie maar ook om de financiële gezondheid van de teams en de vele bedrijven in de regio Nürburgring" aldus Stephani.


2020 Race 1
De paddockindeling zoals die is voorgelegd en inmiddels goedgekeurd.

Kalender
27.06. – Race1 (4u)
11.07. – Race 2 (4u)
12.07. – Race 3 (4u)*
01.08. – Race 4 (4u)
29.08. – Race 5 (6u)
24.10. – Race 6 (4u)
07.11. – Race 7 (4u)*
21.11. – Race 8 (4u)*
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet