V8 Supercars

V8 Supercars: Supercars kondigt nieuwe kalender aan

De Australische Supercars organisatie heeft vandaag voor het komende seizoen een voorlopige nieuwe kalender aangekondigd. Het seizoen moet het nu met twee wedstrijden minder doen en eindigt op Bathurst 5-7 februari.

Tekst Willem J. Staat
Foto's archief autosport. nl

2019 Bathurst Race Met of zonder publiek alleen de Bathurst 1000 vindt in zijn originele vorm plaats.

Supercars kondigt nieuwe kalender aan
De Australische Supercars kondigde vanavond een nieuwe kalender aan waarbij het seizoen met twee wedstrijden gereduceerd is. De avondwedstrijden in Perth worden naar overdag verplaatst. De wedstrijden op Symmons Plains en Perth vinden nu aan het slot van het seizoen plaats. In tegenstelling tot de Bathurst 1000 zijn alle wedstrijden slechts tweedaagse TV evenementen behalve als de autoriteiten de huidige restricties opheffen. Alle evenementen vinden plaats volgens het COVID 19 gezondheidsprotocol. Behalve voor de Bathurst 1000 staat het wedstrijdformaat voor de overige wedstrijden nog niet vast. Dit wordt op een later tijdstop vastgesteld. Overigens is er nog geen beslissing of de Pirtek Endurance wedstrijden zullen plaatsvinden. In ieder geval vindt de Gold Coast 600 dit jaar niet plaats. De verwachting is dat dit evenement volgend jaar weer op de kalender terugkeert.

Sean Seamer van de Supercars-organisatie: "Dit schema is onderhevig aan verandering, dus prik je niet vast op het aantal wedstrijden. Dit is een basis waaruit we verder kunnen opbouwen en we moeten de volgende acht maanden flexibel zijn in het aantal wedstrijden dat we wel en niet kunnen doen. En dit is niet anders bij welke andere sport dan ook"

1-2 Holden
De fameuze Gold Coast 600 vindt dit jaar niet plaats. Veel paniekvoetbal bij de kalender samenstellers wereldwijd.

Voorlopige kalender
Sydney Motorsport Park – 27-28 JunI
Truck Assist Winton – 18-19 JulI
BetEasy Darwin Triple Crown – 8-9 Augustus
Townsville – 29-30 Augustus
OTR The Bend – 19-20 September
Supercheap Auto Bathurst 1000 – 8-11 October
PIRTEK Perth – 31 Oct – 1 November
Tyrepower Tasmania – 21-22 November
Penrite Oil Sandown – 12-13 December
ITM Auckland – 9-10 Januari 2021
Bathurst – 5-7 Februari 2021
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet