Formula E

Formule E: Tweede achtereenvolgende virtuele zege voor Pascal Wehrlein in Hong Kong. De Vries vierde.

Na Monaco behaalde Mahindra-coureur Pascarl Wehrlein zijn tweede achtereeenvolgende zege. Mercedes Benz EQ-coureur Stoffel Vandoorne eindigde als tweede gevolgd door Panasonic Jaguar coureur James Calado. Voor Nyck de Vries was er een mooie vierde virtuele plek weggelegd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's FIA Formule E, Mahindra

2020 Start
Start in Hong Kong Harbor. De regen werd later toegevoegd.

Na Monaco wederom een chaotische virtuele start. Poleman Edoardo Mortara kwam in Turn 1 nog goed weg terwijl Pascal Wehrlein in de rondte werd gespind. BMW iAndretti-coureur Maximilian Günther kreeg een tijdstraf toebedeeld en viel naar de 13e plek terug.

Calado profiteerde kortstondig maar moest Wehrlein en Mortara voorbijlaten. Edoardo Mortara raakte in de vijfde ronde de muur en viel met een zwaar beschadigde virtuele auto naar de vijfde plekt terug.

2020 Cockpit View Blik vanuit de virtuele 

Voor Günther werd het een rampzalige virtuele dag want hij viel na contact met de muur naar de staart van het veld terug. Vier ronde voor het einde moest de gedoodverfde favoriet virtueel opgeven.

Pascal Wehrlein: "Vandaag was het met regenachtige condities best wel een bijzondere dag.Voor iedereen kwam dit eigenlijk een beetje onverwacht. Vooral aan het begin van de wedstrijd was het chaotisch en mijn auto was een beetje beschadigd. Hij stuurde iets naar links Maar onder deze condities was ik toch wel in staat om snel te blijven en hem naar huis te rijden.

Met een voorsprong van ruim vier seconden ging Wehrlein als eerste over de virtuele streep gevolgd door Stoffel Vandoorne. Nyck de Vries eindigde voor het virtuele Mercedes EQ Team als vierde terwijl Robin Frijns de zevende plek voor zich opeiste. De Vries was overigens erg verheugd om wat punten te pakken in het virtuele kampioenschap. Voor Vandoorne betekende het wederom een podium en P3 in de tussenstand van het kampioenschap.

2020 Chaos
Chaos in Hong Kong Harbor.

Uitslag
1. Pascal Wehrlein 15:13.727s
2. Stoffel Vandoorne +4.033s
3. James Calado +11.828s
4. Nyck de Vries +14.756s
5. Edoardo Mortara +17.801s
6. Antonio Felix da Costa +18.409s
7. Robin Frijns +19.113s
8.Oliver Turvey +24.696s
9.Sebastien Buemi +25.288s
10. Oliver Rowland +25.458s

Mahindra
Wel een prachtig virtueel beeld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet